• Головна
  • На 20 Форумі Видавців Марія Матіос презентує нову книжку
книги Львова
15:52, 29 серпня 2013 р.

На 20 Форумі Видавців Марія Матіос презентує нову книжку

книги Львова

13 вересня о 15.00 у Палаці мистецтв відбудеться презентація нової книжки Марії Матіос «Черевички Божої Матері» Нова повість письменниці – це трагічна буковинська історія червня-липня 1941 року, в якій і справді нема пересичення правдою.

Іванка Борсук – головна героїня книжки, що перекочувала зі сторінок повісті «Москалиця», у свої дванадцять рочків розуміє найголовніше: що є Добро і що є Зло.
Бездоганне знання народ-них традицій і гуцульських вірувань, людської психології та історичних фактів і на цей раз дозволили Марії Матіос відтворити особливу драму людини ХХ століття на території, яку історик Тімоті Снайдер назвав «кривавими землями».

Окрім презентації книги, Марія Матіос візьме участь у жіночій дискусії письменниць «Історії жінок і жінки в історії». За участі письменниці також відбудеться дискусія «Імператор хвороб: перемогти хворобу, жити з хворобою, гідно померти», яка буде проедена за підтримки фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Cherevichky

 

Довідка 032.ua

Марія Матіос є корінною гуцулкою. Вперше надрукувала вірші у 15 років. Здобула освіту українського філолога. У 1992 р. дебютувала у журналі «Київ» із новело. «Юр’яна і Довгопол». Близько 10 років присвятила журналістиці, редагувала газету машинобудівного заводу у Чернівцях. Співзасновниця науково-літературного «Буковинського журналу».
Наразі живе у Києві. Цікавиться психологією, етнографією, городництвом та квітникарством.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...