• Головна
  • Бізнесмени Львова допомагають чи нищать пам’ятки архітектури своїми ресторанами? Скандал з тазіками на вул. Сербській (ФОТО)
а що думаєте Ви?
17:35, 22 серпня 2013 р.

Бізнесмени Львова допомагають чи нищать пам’ятки архітектури своїми ресторанами? Скандал з тазіками на вул. Сербській (ФОТО)

а що думаєте Ви?

Довкола фасаду кам'яниці Петровичівській 16 ст, яка є пам'яткою архітектури, тривалий час точаться дискусії. Там «Майстерня шоколаду» від холдингу «!Фест», встановила металеві скульптури у вигляді ванни і тазиків. Львів'яни ініціативі власників, яким віддали приміщення ЮНЕСКО в оренду, не задоволені. Тим часом співвласник холдингу «!Фест» Юрій Назарук стверджує, що зробили усі необхідні документи і провели повну реконструкцію цієї пам’ятки. А міський голова Андрій Садовий, який сьогодні прийшов з відпустки, каже, що має бути дотриманий паспорт фасаду.

Як раніше інформував 032.ua львів’яни від такої ініціативи не в захваті: « Таке враження, що у Львові перестали цінувати архітектурну спадщину, все здають в оренду, а власники вже, що хочуть те й роблять. От прогулятись містом то можна побачити, що навіть власники магазинів фарбують колір фасаду під той, який їм потрібно. А тут взагалі попричіпляли якісь ванни на стіни, і зробили з пам’ятки архітектури посміховисько», - скаржиться львів’янин, пан Дмитро.

DSC00026

 

«Цей будинок був колись запроектований, і є паспорт фасаду, як він має виглядати. Це надбання не тільки громади міста, це надбання країни і світи, тому до цього треба дуже серйозно відноситись. Як тимчасовий перформанс, щоби більше туристів це побачило, ще можна це допустити. Але на перспективу має бути дотриманий паспорт фасаду, тому що це є зона ЮНЕСКО, і ніхто не має права її порушувати.

Я вивчу цю ситуацію і, думаю, що ми достатньо оперативно приймемо якісне компромісне рішення, щоб бізнес розвивався і архітектурна спадщина міста Львова також була збережена», - повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

DSC00027

 

Свою позицію співвласник холдингу «!Фест» Юрій Назарук розмістив на сторінці у Фейсбук, де пояснив чому з’явилися металеві конструкції на будинку №3, що на вулиці Сербській:

«В силу того, шо багато що пишуть останньо про нашу майстерню шоколаду, і активно звинувачують у всіх гріхах, мушу хоч в себе на сторінці написати нашу позицію. Так от Майстерня Шоколаду купила цей будинок декілька років тому і він, як і багато інших перебував у жалюгідному аварійному стані- вочевидь за багато років вдало допильнований нашими охоронцями Львова.

Відповідно ми зробили усі необхідні документи і провели повну реконструкцію цієї памятки- Прошу відзначити за власні кошти і це далеко немалі гроші.

 

На сьогодні завершується остання фаза проекту загальної реконструкції, яка включає в себе і оздоблення фасаду. І та стадія ше не закінчена. Навіть якшо через 50 чи 100 років цей будинок змінить призначення та камяниця залишиться у доброму стані, бо те шо висить на стіні, як легко почепити так і легко зняти. І ніхто з тих захисників та писак не згадав про те ,що ми за свої приватні кошти врятували камяницю, яку ми могли втратити.

Пильне око любителів Львова не помічає й те шо за стіною камяниці – півкварталу розбомблено і затоплено водою- їх цікавить шо ж той ненависний фест почіпить знову для того шоб розважати туристів і заробляти гроші. І більше того Фест дійсно заробляє гроші на тих проектах, які є успішними, до котрих майстерня шоколаду теж належить. Більше того люди туди ходять по власній волі- ніхто їх не заставляє шось там купувати- вони це роблять для власного задоволення.

А за які ж гроші ВИ збираєтесь відновлювати памятки у свому улюбленому Львові? Виділить міська влада? Янукович пришле ? чи свобода з регіонами раптом почнуть рятувати памятки у Львові? Хіба то не найкраща ситуація коли люди котрі живуть в цьому місті – здатні зробити успішний бізнес і зароблені кошти вкласти в своє рідне місто! Мені здається шо про це і йдеться - коли ми говоримо про успішне- незалежне місто Львів, яке не має стояти раком випрошуючи черговий грант на шось – а саме здатне генерувати те шо йому потрібно і себе забезпечувати.

Аналогічна ситуація в нас була по багатьох об'єктах: площа Ринок 10, Вірменська 20 – ті всі будинки фактично валились і потребували шалених капіталовкладень. Більше того на ринку це міська будівля- і нам ше багато років працювати аби відбити гроші вкладені для порятунку цих обєктів. Тому ми й не беремо участі в дискусіях з тими горе захисниками. Бо в нас різна діяльність- ми відновлюєм, створюєм нові проекти- робочі місця, зрештою займаємось бізнесом, шо в цій державі вже непросто, і як бізнес структура ризикуємо і можемо заробляти – а для тих всіх пацюків, салюків, вже бачу і матисів, та інших – основне аби був конфлікт – аби вони могли висловити свою унікальну думку- розказати всім , як вони люблять місто – як вже багато років його рятуют- і як то так, ми до них не прийшли і не порадились – бо вони виявляється громадскість. Але ви панове ні копійки власних коштів, ресурсів не вклали в жодну памятку і не вкладете! Бо Львів Ви любите вірутально- а ше більше любите себе – любімих! Приходите до хати і чекаєте випуску новин – шоб глянути: як я гарно прокометував і підісрав Фесту або шо пять хвилин заглядаєте в фейсбук скільки коментів вже під моїм рятунковим постом.І це робить вас такими важними спеціялістами. А заробити гроші і вкласти їх в будинок, який навіть не є твоїм – це Вам не лайки збирати мяко кажучи! Ось тому ми йдемо з вами різними шляхами і в нас насправді різні дискусії . І Слава Богу шо в тому місці – людей котрі роблят реальні справи, щороку стає більше- шо пророкує йому добре майбутнє ! так шо зустрінемось в майстерні шоколаду(як доробимо)».

DSC00028

 

DSC00029

 

DSC00030

 

DSC00031

 

DSC00032

 

b41deed0165ab0dfc9e2f0aa21cc774c

 

ba71dcef0c6e1527ab2f0f51d253658d

 

1150995_10151633325368311_1583850362_n

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,37
EUR
42,77
42,85
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...