• Головна
  • Потребуючі львів`яни отримали більше 1,1 тис. продуктових наборів
допомога по-львівськи
09:18, 22 серпня 2013 р.

Потребуючі львів`яни отримали більше 1,1 тис. продуктових наборів

допомога по-львівськи

Цього року до Дня Незалежності місто приготувало подарунки для малозабезпечених львів’ян. Як повідомила начальник управління соціального захисту ЛМР Наталя Федорович, вдалось організувати, закупити і вже роздати більше 1,1 тис. продуктових наборів для потребуючих львів’ян. Зокрема, цього року подарунками охопили найбільш нужденних з числа одиноких матерів та батьків, інвалідів з дитинства та неповносправних осіб.

«Те, що ми вже зробили, - це роздача продуктових наборів. Цього року ми вибрали п`ять категорій: перша категорія – це 562 особи, неповносправні з особливими потребами з дитинства першої групи, підгрупи А.

Наступні категорії людей, яким роздавались продуктові набори, - це 48 осіб першої групи і 292 особи другої групи. Я вже згадувала, що ми намагаємось їм систематично допомогти. Це люди, котрі не мають права на пенсію в органах пенсійного забезпечення і дістають, так звану, соціальну допомогу в нашому управлінні. Чому не мають права на пенсію – тому що в них відсутній трудовий стаж, через неспроможність працювати за станом здоров`я», - коментує Наталя Федорович, начальник управління соціального захисту ЛМР.

Наталія Федорович пригадала, що виплати для таких осіб запровадили ще в 2007 році. Кошти, виділені з державного бюджету, були малими, тому допомога з міського бюджету виплачувалась кілька років поспіль.

«Інші 98 і 120 осіб - це люди, які зверталися в наше управління соціального захисту протягом першого півріччя за тією матеріальною допомогою, яка виплачувалась з державного бюджету. В силу того, що держава виділила дуже малу суму коштів, ми змогли їх розділити тільки між деякими людьми. Тому ми вибрали тих осіб, котрим відмовили в першому півріччі, і роздали їм продуктові набори.

Крім того, до Дня Незалежності ми б хотіли роздати подарунки 300 діточкам, котрих виховують одинокі матері або одинокі тати, які народилися в 2006 році. Саме цей рік вибрали, тому що попередньо допомагали іншим рокам народження. Набори для творчості роздамо цього тижня 293 особам», - розповіла Наталія Федорович .

До складу продуктових наборів, які роздали через районні відділи соціального захисту, увійшли: мед, чай, макарони, гречка, рис, молоко згущене, напій кавовий, цукерки і родзинки. На ці потреби з бюджету Львова виділено більше 100 тис. грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...