• Головна
  • Львів’яни, яких експлуатували в Іраку, не визнають жертвами торгівлі людьми
12:54, 21 серпня 2013 р.

Львів’яни, яких експлуатували в Іраку, не визнають жертвами торгівлі людьми

Західноукраїнський центр «Жіночі перспективи» ідентифікував у Львівській області 25 осіб - жертв торгівлі людьми. Більшість з них – чоловіки, які постраждали від трудової експлуатації в Іраці. Про це у відеопрограмі Львівського прес-клубу «Одне питання» повідомила Олена Кальбус, координатор проектів, член робочої групи з дослідження ГРЕТА західноукраїнського центру «Жіночі перспективи».

«Більшість постраждалих – це будівельники, які наприкінці 2010 – на початку 2011 років прийняли запрошення однієї з фірм-посередників для роботи в Іраку і поїхали туди. Ці люди не тільки не отримали винагороду за роботу, але були змушені перебувати там тривалий час у нелюдських умовах, позбавлені їжі, питної води, можливості покинути країну, в якій є військовий конфлікт, без засобів до існування і до допомоги»,- розповіла Олена Кальбус.

За словами Олени Кальбус, «львівські іракці» зверталися в правоохоронні органи, але їм відмовили у порушенні кримінальної справи з формулюванням «за відсутністю злочину».

Інші жертви-будівельники, з Тернопільської області, зверталися до Міністерства соціальної політики – структури, яка уповноважена надавати статус жертви торгівлі людьми, повідомила Олена Кальбус. Але вони також отримали відмову, мотивація якої – недоведення факту порушення їхніх трудових угод на території Іраку, що його можна кваліфікувати як торгівлю людьми.

Натомість Міжнародна організація з міграції вважає всіх цих будівельників жертвами торгівлі людьми, бо є прямі і непрямі індикатори для визначення цього статусу, наголосила Олена Кальбус. Вони засновані на міжнародному законодавстві – зокрема на протоколі Палермської конвенції 2000 року.проти організованої злочинності і торгівлі людьми, а також - українському законодавстві – статті 149 Кримінального кодексу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...