• Головна
  • У Львові закликатимуть провести день без автомобіля
в рамках тижня мобільності
17:40, 20 серпня 2013 р.

У Львові закликатимуть провести день без автомобіля

в рамках тижня мобільності

З 16 до 22 вересня у Львові триватиме Європейський тиждень мобільності, спрямований на зниження рівня впливу транспорту на навколишнє середовище. Інформує прес-служба Львівської міської ради.

Тема цьогорічного ЄТМ – «Чисте повітря – це ваш хід». Європа спрямовує увагу на забруднення повітря транспортними засобами, внаслідок чого погіршується середовище нашого існування. Велосипед, громадський транспорт і піша хода – це ті способи пересування, які доступні кожному і не мають негативного впливу на якість повітря, що є дуже важливим фактором для будь-якого міста.

Додамо, Європейський тиждень мобільності – це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на поліпшення навколишнього природного середовища і умов життя в громадах. Захід заохочує місцеву владу європейських країн запроваджувати та підтримувати сталий розвиток транспорту і спонукати мешканців спробувати альтернативні види транспорту.

Європейський тиждень мобільності, що уперше відбувся 2002 року, охоплює щораз більше країн – і не тільки у Європі. У 2012 році в ньому взяли участь 158 міст. У життя втілено 7 тис. 717 проектів, які формують велосипедну та пішохідну інфраструктуру, «заспокоюють» дорожній рух, роблять доступнішим транспорт та інформують громадськість про екологічно збалансоване використання транспортних засобів.

Кульмінація ЄТМ – акція «День без автомобіля!», під час якої міста-учасники виділяють на цілий день одну чи декілька вулиць для пішоходів, велосипедистів і громадського транспорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,60
39,85
EUR
42,70
42,84
PLN
9,80
9,92
Оголошення
live comments feed...