• Головна
  • Сьогодні відбудеться пам’ятна хода з вшанування жертв Голодомору 1932-33 років
10:49, 20 серпня 2013 р.

Сьогодні відбудеться пам’ятна хода з вшанування жертв Голодомору 1932-33 років

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає мешканців та гостей Львова приєднатися до вшанування жертв Голодомору 1932-33 років, що в рамках X Світового Конґресу Українців відбудеться сьогодні у Львові. Пам’ятна хода розпочнеться від «Львівської політехніки» і пройде до пам’ятника Тарасу Шевченку, де заплановані Панахида та покладання квітів. На час ходи деякі вулиці міста будуть перекритими. 

Х Світовий Конґрес Українців триватиме у Львові до 22 серпня. У роботі Конґресу беруть участь представники складових організацій СКУ, які сьогодні діють у 33-ох країнах світу, та представники організацій ще з 14 країн, з якими СКУ підтримує зв`язки, а також широка українська громадськість з України та діаспори.

X Світовий Конгрес Українців, гаслом якого є слова Лесі Українки «Contra spem spero», присвячено пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років у його сумну 80-ту річницю. СКУ запрошує всю громадськість Львова приєднатися до церемонії вшанування жертв Голодомору, що пройде сьогодні.

Захід розпочнеться з пам’ятної ходи від Національного університету «Львівська політехніка» до пам’ятника Тарасу Шевченку, де пройде Панахида за жертвами Голодомору. Після Панахиди кожен з учасників покладе до підніжжя пам’ятника оберемок із 5 обвитих чорною стрічкою колосків пшениці.

Відтак, маршрут руху: вул. С. Бандери – вул. Професорська – вул. Устияновича – вул. Бібліотечна – вул. Дорошенка – просп. Свободи.

Довідка 032.ua

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 році як неприбуткова організація, у 2003 році СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.

  

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...