• Головна
  • У Львові можна безкоштовно побачити роботи знаного польського художника Януша Балдиґи
12:27, 18 серпня 2013 р.

У Львові можна безкоштовно побачити роботи знаного польського художника Януша Балдиґи

Протягом цього місяця у Львові в галереї «ЄФРЕМОВА26» діє виставка "rownowaga.pl", одного з найвидатніших польських художників мистецтва перформанс Януша Балдиґи.

 

«Назва виставки походить від зреалізованого у вуличному просторі у 2012 році об’єкту під назвою «równowaga.pl». Роботи  - стосуються проблем симетрії і рівноваги, трактованих як інструменти упорядкування простору. Шукаємо порядку і гармонії, розпізнаємо простір як у геометричному аспекті, так і суспільному, політичному. Будую об’єкти, звертаючись до найпростіших загальних знаків нашої культури. Знаходимо мотив хреста, національного прапору, образу орла, але також схему триптиха чи популярної дитячої гойдалки. Кожне порушення рівноваги може оживити нашу екзистенцію, але також спричинити до конфлікту або кризи. Вживаємо візуальної мови, котра дозволяє творити неоднозначні, але сугестивні визначення простору контакту між людьми. Рівновага, симетрія, асиметрія, диспропорція, але також гра, таємниця, ризик – це поняття, якими на даний час хочу описувати пізнаваний мною світ.  Активний простір галереї «Єфремова 26» становить основу вибору і реалізації нових праць до виставки «równowaga.pl», - розповідає митець Януш Балдиґа. 

 

Януш Балдиґа  - польський художник, перформер, автор інсталяцій. Навчався на факультеті живопису Академії мистецтв у Варшаві. Захистив диплом в 1979 році в майстерні професора Stefana Gierowskiego. Співзасновник та член творчої групи "Pracownia". З 1976 року є членом Академії Руху. З 2009 року він викладає в Університеті мистецтв у Познані.

Виставка триватиме  у нещодавно діючій галереї «ЄФРЕМОВА26» до 29 серпння.

Довідка: Відкриття галереї «ЄФРЕМОВА26» відбулося на початку травня 2013 року у Львові, що було ініційовано галереєю Detenpylaта партнерами. 

Галерея знаходиться в межах центральної частини міста. Простір локації складається з 6 залів та прилеглої території на вулиці. Загальна виставкова площа біля 70 кв.м.

Одними з головних цілей галереї є розвиток та популяризація сучасного мистецтва, співпраця з авторами різних поколінь. Сьогодні галерея «ЄФРЕМОВА26»  є одним з трьох просторів у Львові, що репрезентує некомерційні художні проекти.

Також важливою складовою роботи галереї є розвиток мистецтва перформанс, а саме робота та співорганізація з галереєю  Detenpyla і Dzyga проекту «360° Циклічний фестиваль перформансу», у тракті якого готується проект  «Архів українського перформансу». Куратори галереї  Юрій Білей, Станіслав Туріна та Павло Ковач (junior).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,82
39,97
EUR
42,88
42,97
PLN
9,86
9,90
Оголошення
live comments feed...