• Головна
  • У своєму «звільненні» Потюк звинувачує «бездарних непрофесійних людей, які намагаються роздерибанити все, що залишилося у Львові»
розборки
13:21, 16 серпня 2013 р.

У своєму «звільненні» Потюк звинувачує «бездарних непрофесійних людей, які намагаються роздерибанити все, що залишилося у Львові»

розборки

«Розпорядження про звільнення не бачив. Я мав співбесіду з пані Іриною Романів, яка запропонувала мені у вівторок до 14.00 написати заяву на звільнення. В іншому випадку, сказала вона, мене звільнять, згідно із статтею за прогули», - розповів у коментарі «Погляду» історію зі звільненням начальник управління охорони культурної спадщини Львівської ОДА Валерій Потюк. Інформує сайт http://www.pohlyad.com


Свої «прогули», які йому закинули, Валерій Потюк пояснив так: «Коли я їхав з Києва у поїзді, мені повідомили, що на мене склали акт про мою відсутність на роботі. Але я про свій від’їзд напередодні доповів, оскільки я працюю у робочій групі з питань охорони культурної спадщини», - розповів співрозмовник і додав:

«Коли я вийшов зі свого кабінету, і пішов у поліклініку, бо знаходжусь на лікарняному, то не очікував, що мені має стати серце через абсолютно бездарних непрофесійних людей», - обурюється Валерій Потюк і веде далі:

Мене цікавить, яким чином Валерій Потюк на 55-річний ювілей заслужив таку повагу. Виявляється, пані Ірина Романів колегіює, і їй дуже подобається все, що робить компанія «Фест». Якщо вона вважає, що правильним є те, що відбувається тотальне нищення пам’яток, то такі люди повинні перед законом відповідати за ці речі», - запевнив Валерій Потюк і назвав це «мовчазною згодою з тотальним нищенням Львова». 

Він запевнив, що свою позицію не поміняє. «Мені спалили машину і навіть якщо мене будуть вбивати, я не зміню своїх переконань. З моїми переслідуваннями, спалюваннями обіцяли розібратись. Мене шукали по лікарнях. Це називається терор», - стурбовано заявив Валерій Потюк. 

І вкотре наголосив: «Не думаю, що знищення Львівщини було завданням від Президента. Думаю, на місцевому рівні «ребята» вирішили підзаробити собі грошей»,- припустив співрозмовник.

Він також розповів, що розмова з губернатором Львівщини з самого початку не надто складалась. «З Віктором Шемчуком з першого дня і до сьогоднішнього я намагався мати розмову. Я йому декілька разів подавав свої програми щодо охорони культурної спадщини, і зовсім нещодавно, коли журналісти взяли його в облогу за площу Ринок, 16, я доповів, що робиться і як і він сказав «Дякую», - розповів Валерій Потюк. І додав, що першими до Шемчука бігли власники "Фесту".

«Так, 20 числа виповниться рік моєї Державної служби. Я сорок років у цій галузі від того часу, як закінчив училище Труша. І я 40 років свідомо спостерігаю, що відбувається у Львові. Продали все. Залишилась культурна спадщина. Давайте «подеребаним» і все одно, що буде в будинку - пивнушка, ресторан чи бібліотека. Відтак, культурна столиця перетворилась у пивнушку», - зазначив співрозмовник, 

Тим не менше, попри все, Валерій Потюк вимагатиме конституційного права користуватись історичним середовищем і не тікати, за його словами, вулицями, де має впасти на голову "шмат труби чи ванна». 

Звільнений начальник також запевнив: «Я сьогодні – голова Фонду культури Львівщини, керівником правління якого є герой України Борис Олійник. Я думаю, ми знайдемо шлях порозмовляти з урядом, порозмовляти з Президентом щодо знищення Львова», - зрезюмував Валерій Потюк. 

Водночас, заступник голови Львівської ОДА Ірина Романів розповіла «Погляду», що Валерія Потюка офіційно не звільнено. Просто в ЛОДА відбулася реорганізація: управління охорони культурної спадщини та культурних цінностей виокремили і зробили окремий відділ охорони культурної спадщини.  Валерію Потюку посади керівника у новій структурі не запропонували.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...