• Головна
  • У разі смерті інваліда з дитинства або дитини-інваліда передбачена виплата на поховання, - ЛМР
нагадування
11:43, 14 серпня 2013 р.

У разі смерті інваліда з дитинства або дитини-інваліда передбачена виплата на поховання, - ЛМР

нагадування

 Управління соціального захисту Львівської міської ради повідомляє, що у випадку смерті інваліда з дитинства або дитини-інваліда члену його сім'ї або особі, яка здійснила поховання, виплачується допомога на поховання в розмірі двомісячної суми призначеної державної соціальної допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам». Про це інформує прес-служба ЛМР.

Для оформлення допомоги на поховання органам праці та соціального захисту населення подається заява та довідка про смерть, видана органами реєстрації актів громадянського стану.

«Призначені суми державної соціальної допомоги з надбавкою на догляд, які належали інваліду з дитинства і залишилися недоодержаними у зв'язку з його смертю, не включаються до складу спадщини і виплачуються тим членам його сім'ї, які згідно із законодавством належать до кола осіб, забезпечуваних пенсією у зв'язку із втратою годувальника. Однак, батьки і чоловік (дружина), а також родичі, які проживали разом з інвалідом з дитинства на день його смерті, мають право на одержання цих сум і в тому разі, якщо вони не входять у коло забезпечуваних пенсією у зв'язку із втратою годувальника. Державна соціальна допомога виплачується зазначеним особам за повний місяць, в якому настала смерть інваліда з дитинства, незалежно від дати його смерті», - каже начальник Залізничного відділу управління соціального захисту ЛМР Галина Гейник.

Призначені суми державної соціальної допомоги з надбавкою на догляд, які належали дитині-інваліду і залишилися недоодержаними у зв'язку з його смертю, виплачуються одному з батьків (усиновителів, опікуну, піклувальнику), або одному з членів сім'ї дитини-інваліда, які проживали разом з дитиною-інвалідом на день його смерті. Ця державна соціальна допомога виплачується за повний місяць, в якому настала смерть дитини-інваліда.

Зазначені суми виплачуються, якщо звернення за ними надійшли не пізніше 6 місяців після смерті інваліда з дитинства або дитини-інваліда.

Важливо! Допомога на поховання не виплачується у разі: смерті особи, яка перебувала на повному державному утриманні (крім випадків, коли поховання здійснюється членами сім'ї або іншою особою); смерті осіб, поховання яких проводиться за рахунок коштів державного бюджету.

Для отримання детальної інформації, про різні види соціальних гарантій, мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами:

Галицький:

тел.: 261-44-50

(вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:

тел.: 235-71-62

(вул. Театральна, 10)

Залізничний:

тел.: 295-82-28

(вул. І. Виговського, 34)

Франківський:

тел.: 237-50-81

(вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

Шевченківський:

тел.: 252-28-40

(вул. В. Липинського, 11)

Сихівський:

тел.: 254-64-80

(просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...