• Головна
  • 68 тис громадян у Львові мають статус «дитина війни»
соціальний захист.
10:48, 13 серпня 2013 р.

68 тис громадян у Львові мають статус «дитина війни»

соціальний захист.

Станом на серпень цього року на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міської ради перебуває майже 68 тис осіб, які мають статус «дитина війни». Так, відповідно до Закону України «Про соціальний захист дітей війни», до цієї категорії громадян відносять осіб, які є громадянами України та яким на час закінчення (2 вересня 1945 року) Другої світової війни не виповнилось 18 років. Про це 032.ua розповіли у прес-службі ЛМР

Слід зазначити, що ця соціальна категорія громадян має право на знижку з оплати комунальних послуг, статтею 5 вищевказаного Закону закріплено за «дітьми війни» право на 25% знижки при оплаті комунальних послуг у межах середніх норм споживання.

До комунальних послуг, згідно з ст.1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», належать забезпечення холодною і гарячою водою, водовідведенням, газо- та електропостачанням, опаленням, а також вивезення побутових відходів.

Таким чином, користування житловою площею (квартирна плата) не входить у перелік комунальних послуг, а пільги при сплаті квартирної плати не передбачені Законом України «Про соціальний захист дітей війни».

При визначенні загального розміру «пільгових» послуг у разі проживання в приміщенні більше одного пільговика норма «на одну» особу кожного пільговика додається до таких самих норм інших пільговиків, а норма «на сім’ю» враховується один раз – адже сім’я одна.

Пільгові знижки на водопостачання та водовідведення поширюються лише на ту частку комунальної послуги, яка пропорційно використана особою, що має статус «дитина війни».

Громадяни, які мають намір отримати статус «дитина війни», повинні звернутись до районного відділу управління соціального захисту Львівської міської ради пред’явити паспорт громадянина України і пенсійне посвідчення. У пенсійному посвідченні ставиться штамп, який підтверджує надання одержувачу статусу «дитина війни».

Важливо! Підставою для відмови в наданні статусу «дитини війни» є відсутність громадянства України, а також якщо одержувач (заявник) народжений до 2 вересня 1927 року та після 2 вересня 1945 року.

«Наголошую, що реалізація пільг з оплати комунальних послуг належить до компетенції організацій, які надають ці послуги. Управління соціального захисту як головний розпорядник коштів місцевого бюджету здійснює розрахунки з постачальниками послуг на підставі отриманих від них щомісячних звітів щодо послуг, наданих пільговим категоріям громадян», - каже головний спеціаліст відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Галина Луць.

Для отримання детальної інформації, про різні види соціальних гарантій, мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до районних відділів соціального за місцем проживання:

 

Галицький:

тел.:  261-44-50

(вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:

тел.:  235-71-62

(вул. Театральна, 10)

Залізничний:

тел.:  295-82-28

(вул. І. Виговського, 34)

Франківський:

тел.:  237-50-81

(вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

Шевченківський:

тел.:  252-28-40

(вул. В. Липинського, 11)

Сихівський:

тел.:  254-64-80

(просп. Червоної Калини, 66)

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,55
39,75
EUR
42,53
42,73
PLN
9,77
9,86
Оголошення
live comments feed...