• Головна
  • У Східниці відкрили парк святого Пантелеймона Цілителя (ФОТО)
12:16, 10 серпня 2013 р.

У Східниці відкрили парк святого Пантелеймона Цілителя (ФОТО)

У  курортному селищі Східниця 9 серпня відбулося  відкриття парку святого Пантелеймона Цілителя. Про це 032 повідомила Східницька селищна рада.

Церква 9 серпня святкує день святого Пантелеймона Цілителя, безвідплатного лікаря. Йому моляться про зцілення душі і тіла.  Саме у Східниці знаходяться унікальні мінеральні джерела цілющої східницької  води у поєднанні з неперевершеною красою природи повертають  здоров'я не тільки тіла , а  й душі.  Тому й парк названо в честь  святого Пантелеймона Цілителя.

Зі слів селищного голови Східниці Івана Піляка, парк знаходиться недалеко від центру селища. Він приверне увагу не тільки місцевих жителів, а й численних відпочиваючих та туристів, які перебувають у Східниці: тут можна гуляти, займатися спортом, дізнатися про історію курорту.  На території парку буде встановлено макети нафтових качалок, які експлуатувалися ще в часи коли зароджувалась нафтова промисловість на теренах Західної України.

Ця зона відпочинку,  займає територію площею 8 га. В рамках створення парку Святого Пантелеймона Цілителя було висаджено магнолії та каштани. На алеях парку встановлять  ліхтарі. Для комфорту та задоволення відпочиваючих будуть встановлені лавки, облаштовано  клумби.  

IMG_5637

 

IMG_5640

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,02
40,08
EUR
43,00
43,07
PLN
9,90
9,93
Оголошення
live comments feed...