• Головна
  • Євро-2012 пройшло, а борги «висять»: підприємці готові пікетувати міжнародний аеропорт «Львів» (ВІДЕО)
09:54, 9 серпня 2013 р.

Євро-2012 пройшло, а борги «висять»: підприємці готові пікетувати міжнародний аеропорт «Львів» (ВІДЕО)

Постачальники та виконавці реконструкції Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького, яка відбувалася до Євро-2012, готові до радикальних дій - пікетування аеропорту. Про це на прес-конференції у Львові заявили представники підприємств, які виконували роботи в рамках Євро-2012 в Україні

Низка підприємств, які займалися постачанням матеріалів та надавали автопослуги з перевезення вантажів під час реконструкції аеропорту стурбовані ситуацією, яка склалася з розрахунками за надані ними послуги. 

На сьогодні загальна сума заборгованості перед цими підприємствами склала понад 4,9 мільйонів гривень. 

Заборгованість виникла за роботи у 2011-2012 роках. 

Попри надані гарантійні листи, генпідрядник, який замовляв послуги - ТОВ «Донецька будівельна компанія» (БУ №8 ТОВ «Дорожнє будівництво «Альтком») не поспішає розраховуватися з постачальниками та виконавцями. 

Унаслідок таких дій потерпають 8 підприємств Львівської та Івано-Франківської областей, зокрема СПД ФОП «Демчина Р.І.» (сума заборгованості близько 700 тис. грн.), СПД ФОП «Михальський М.В.» (755,6 тис. грн.), СПД ФОП «Луцишин Л.В.» (155 тис. грн.), СПД ФОП «Мільський М.І.» (37 тис. грн.), Група компаній «Будімекс» (854 тис. грн. і 506 тис. грн.), ПП «Ескудо» (130 тис. грн.), ПП «Прикарпатбудтранс» (1,5 млн. грн.), ТзОВ СП «Будучність» (162,4 тис. грн.). 

«Ми втомилися нагадувати «Донецькій будівельній компанії» про потребу гасити борг, - йдеться у заяві представників підприємств. – Іде другий рік як нам не повертають кошти. А ці гроші життєво необхідні нашим підприємствам для повноцінної діяльності. Крім того, це зарплати наших працівників, які позбавлені змоги утримувати свої сім'ї. Ми вчасно виконали всі свої зобов'язання. На жаль, попри сподівання і надані гарантійні листи, підрядник систематично порушує графік погашення заборгованості. Коли ми написали колективне звернення директору Донецької будівельної компанії, справа дещо зрушилася з місця. Однак, на жаль, проплати були мінімальними і знову надовго зупинилися. Тепер ми апелюємо до влади, адже об'єкт будувався за державні кошти і ці проплати мали б здійснюватися першочергово». 

Постачальники та виконавці вже надіслали листи з проханнями про допомогу до Президента України, Прем'єр-міністра України, ВРУ та Львівської ОДА. 

«Ми сподіваємося, що влада вплине на вирішення цієї ситуації, - сказано у заяві. - Адже наша сумлінна робота стала запорукою того, що Євро-2012 в Україні відбулося. Проте очікуваного розрахунку за це ми так і не отримали. Тепер наші працівники готові до проведення акцій протесту біля Львівського аеропорту».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...