• Головна
  • У міськраді показали, як у Львові зводять школу за допомогою ЗD-принтера, - ВІДЕО
10:16, 23 травня 2023 р.
Надійне джерело

У міськраді показали, як у Львові зводять школу за допомогою ЗD-принтера, - ВІДЕО

Фото - ЛМР

Фото - ЛМР

У Львові стартувало будівництво школи за допомогою ЗD-принтера. 

У Львові вперше зведуть навчальний заклад за допомогою технології 3D-друку. Будівництво вже розпочалося. Це буде новий навчальний корпус для першокласників школи № 23, що на вул. Варшавській, 126.

Про це розповіли у пресслужбі Львівської міськради. 

На прикладі школи гуманітарний фонд Team4UA хоче показати, як за допомогою сучасних технологій можна швидко відновити інфраструктуру України. Новий корпус буде - 506 кв. м. Будівельники обіцяють повністю завершити його будівництво до 1 січня. 

"Те, що вже побудовано, було надруковано всього за 48 годин і ця фаза будівництва буде завершена протягом двох тижнів. Загалом відкриття школи заплановано на 1 січня. Мета 3D-будівнитцва – не бути дешевшим, а бути швидшим. Цей проєкт не є дешевшим за звичайне будівництво, але є в десять разів швидшим", - зазначив засновник фонду Жан-Крістоф Боні. 

За його словами, за допомогою технологій 3D-будівнитцва планують відновити у міст у Херсоні. 

Навчальний корпус у Львові - стане найбільшим навчальним закладом у світі, побудованим за допомогою такого 3D-принтера. У школі зможуть навчатися 100 учнів початкових класів.

"Новий корпус для цієї школи допоможе розвантажити навчальний заклад. Корпус будують для цієї школи з трьох причин: цей навчальних заклад потребує додаткових приміщень, тут є площа, де можна це робити, і проведені всі необхідні комунікаційні мережі для такого будівництва", – зазначив Андрій Закалюк, керівник управління освіти Львова.

Планується, що цей одноповерховий об’єкт матиме навчальні класи, комфортний хол для спілкування дітей, вчительську та санвузли. Також тут передбачено великі скляні поверхні, а монолітні стіни із бетону відповідатимуть новим стандартам безпеки.

Організатори та ініціатори проєкту будівництва 3D-школи – гуманітарний фонд Team4UA за підтримки міжнародного технологічного гуманітарного фонду Humanitarian Innovative Technologies (HIT).

Читайте також: ТОП локацій у Львові, де найчастіше штрафують за неправильне паркування

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#будівництво_школи_львів #львів_будівництво_школи #зд_принтер_будівництво #школа_за_допомогою_3д_друку #новини_львів #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...