• Головна
  • Борщівник заполонив 95 гектарів Львівщини
11:39, 8 серпня 2013 р.

Борщівник заполонив 95 гектарів Львівщини

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації повідомляє, що в 2013 році й надалі здійснюється моніторинг та контроль за вжиття заходів з боротьби з борщівником Сосновського на території Львівської області.

Так, згідно інформації РДА та міських голів обласного значення, станом на перше півріччя 2013 року  борщівник Сосновського розповсюджений на 94,77 га території Львівської області. Певні заходи здійснюються не у всіх районах та містах. Проблемними залишаються Мостиський і Пустомитівський райони. У більшості районах здійснюються регулярні косіння борщівника Сосновського. Однак, лише ці заходи є недостатніми для подолання даної проблеми.

З метою розробки плану заходів, спрямованих на знешкодження цієї небезпечної рослини відповідно до програми соціально-економічного розвитку Львівської області на 2013 рік заплановано 80 тис. грн. Одночасно, повідомляємо, що відповідна робота повинна здійснюватись і на місцях. Законодавство  України передбачає, що усунення забур’янення територій, які належать сільським, селищним та міським радам, належить до компетенції органів місцевого самоврядування: саме вони повинні впливати на власників земельних ділянок щодо очищення їх від борщівника Сосновського.

Зважаючи на те, що передбачені кошти у обласному бюджеті 2012 року на проведення заходу щодо охорони та відтворення природних рослинних ресурсів, у межах якого планувалось знешкодження борщівника, впродовж минулого року так і не були виділені, Департамент звертає увагу на необхідності проведення в 2013 році більш активної кампанії щодо очищення області від цього отруйного бур’яна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,76
EUR
42,70
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...