• Головна
  • Лариса Денисенко вперше відчула себе письмеником у Львові і привезе сюди свій детектив
17:10, 7 серпня 2013 р.

Лариса Денисенко вперше відчула себе письмеником у Львові і привезе сюди свій детектив

На 20 Форум видавців у Львові завітає українська письменниця, правозахисник, телеведуча Лариса Денисенко. Вона зізнається: “я вперше на кілька хвилин відчула себе письменником саме у Львові, у 2003 році. Це був мій перший Форум видавців». Про це інформує прес-служба Форуму видавців.

«Важко сказати, який Форум запам’ятався найбільше. Так чи інакше запам’ятовуються книги та люди. Одного разу Ірен Роздобудько вирішила мене привітати – стрибком у темряві – та пошкодила мого зламаного пальця на нозі, котрий вже почав зростатися. Ще одного разу до мене кинувся хлопець у білому костюмі, наче втік з весілля, з криком: «Чекайте, чекайте, я зараз ваших ідіотів в Міші заберу та принесу!» Мав на увазі мою книгу «Корпорація ідіотів», але звучало цікаво, бути постачальницею ідіотів мені ще не доводилося. Ще одного разу я вперше взяла до рук свою нову книгу – саме на Форумі, до того не бачила її. І такий насправді фантастичний стан задіяності, коли тебе чекають на радіо, на авторській зустрічі, на спільних читаннях, а ти заблукала в трьох вулицях і все тобі здається знайомим і виходженим за день, але це не ті вулиці, де на тебе чекають»

«Про найулюбленіші заходи на Форумі видавців: Я дуже люблю авторські тандеми-читання та тематичні круглі столи, коли вдається розумна, весела, цинічна, гостра, або ж легка та трішечки ментолова – розмова. А ще різноманітні театральні імпрези, в які вплетені читання».

«Що дає Форум видавців автору? Найцінніше – спілкування. Обмін енергією. Відчуття, що ти все робиш правильно. Що ти не сама, що ось і є саме те свято, на котре ти чекала. Крім того, це майданчик як для дружнього, так і для ділового спілкування, багато проектів, нових книжок, спільних збірок – «запліднюються» під час розмов на Форумі». 

«На 20. Форум видавців я везу новий детектив, це несподіваний крок для мене, підштовхнув до цієї роботи Андрій Кокотюха. В мені не було впевненості, що детектив вигадається, але все склалося добре. Зветься «Розрахунковий стан», видавництво «Юрінком Інтер». Новеньке перевидання мого роману «24:33:42» з бонусними оповіданнями, перекладеними українською, котрі раніше виходили у різноманітних популярних журналах. Називається збірка «Калейдоскоп часу», видавництво – КСД. І ще невеличкий сюрприз від кількох провідних письменників України –  збірка «Жити-пити» (видавництво КСД), я б назвала це не просто книгою, а соціальним проектом, де герої оповідань та есеїв переважно серйозно ведуть розмову про алкогольну залежність. Ми з Галиною Вдовиченко запланували зробити цей проект і задоволені результатом. Серед авторів: Оксана Забужко, Євгенія Кононенко, Сергій Жадан, Наталка Сняданко, Міла Іванцова, Андрій Кокотюха, Ірен Роздобудько, Євген Положій, Наталка Шевченко».

Довідка 032.ua

Лариса Денисенко - українська письменниця литовсько-грецького походження. За освітою – правник. Працювала на телеканалах 1+1, СТБ. Дописує в глянцеві журнали («Женский журнал», «Elle Україна», «Harper’s Bazaar Україна», «Домашний очаг. Украина») та бізнес-тижневики («Фокус», «Профіль»). Є головним редактором дитячих журналів «Абетка права» та «Правобукварик».
Авторка 10 книжок. Дебютний роман Лариси Денисенко «Забавки з плоті та крові» був відзначений гран-прі Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова» (2002). Книжки «Танці в масках» та «Сарабанда банди Сари» отримували звання «Краща українська книга» за голосуванням читачів та професійного журі тижневика «Корреспондент».

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...