• Головна
  • На Львівщині розпочинає роботу Літня школа для прийомних сімей
11:44, 5 серпня 2013 р.

На Львівщині розпочинає роботу Літня школа для прийомних сімей

З 5 до 9 серпня у селі Явора Турківського району працюватиме  Літня школа для прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу Львівської області, організована Львівським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Учасниками Літньої школи стануть 60 осіб, з яких 27 дорослих та 33 дітей.

Участь у проведенні вказаного вище заходу візьмуть директор Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ярослав Бордіян, керівництво Турківської районної державної адміністрації, сільський голова с. Явора.

Мета даної школи – підвищити рівень компетентності прийомних батьків/батьків-вихователів із питань догляду, виховання і розвитку прийомних дітей. Під час Літньої школи батьки відвідують заняття на яких обговорюються основні проблеми, що виникають у житті дітей та сімей після створення прийомної сім’ї чи ДБСТ, є можливість обговорити та оцінити їх, краще усвідомити завдання, реалії та проблеми подальшої роботи, організовується змістовне дозвілля дітей та батьків (програма затверджена наказом Мінсім’ямолодьспорту від 14.01.2011р. № 79). Обсяг програми – 40 годин. Увесь навчальний матеріал об’єднано в 5 модулів, що мають завершену структуру. Після завершення Літньої школи прийомні батьки та батьки-вихователі отримають довідку про підвищення кваліфікації.

Довідка:

Станом на 01.07.2013р. у Львівській області функціонує 95 прийомних сімей, у яких виховується 145 дітей та 23 дитячих будинки сімейного типу, у яких виховується 152 дітей-вихованців. Всі вони перебувають під соціальним супроводженням ЦСССДМ Львівської області. Відповідно до нормативно-розпорядчих документів, прийомні батьки та батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу кожні два роки проходять відповідні навчання з метою підвищення кваліфікації, які організовує Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,42
EUR
42,83
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...