• Головна
  • Погорівши на тендерній змові шість років тому, Єрмак знову розіграв 29 мільйонів з партнерами
15:27, 2 серпня 2013 р.

Погорівши на тендерній змові шість років тому, Єрмак знову розіграв 29 мільйонів з партнерами

Чишківська сільрада Пустомитівського району Львівської області 19 липня за результатами тендеру уклала угоду з фірмою  Західно-українське Будівельно-Ремонтне акціонерне товариство «Зубра Лтд» на будівництво ІІ черги школи І-ІІІ ступенів на 400 учнів у с. Чишки Пустомитівського району. Вартість угоди склала 28,95 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Згідно з техзавданням, фірма повинна виконати комплекс будівельних робіт від закладання фундаменту й встановлення блокових бетонних стін до внутрішнього опорядження приміщення, у вартість робіт також входить закупівля сантехніки, меблів, побутових приладів, спортивного обладнання, благоустрій та озеленення території.

Коли точно має бути готова школа – невідомо, оскільки термін виконання робіт визначений як «до кінця 2015р. або до повного виконання». Даних про першу чергу будівництва на «ВДЗ» немає.

Останні дані про «Зубра Лтд» на SMIDA датовані 2008 р., інформація про власників компанії відсутня.  Незмінним директором фірми упродовж п’ятнадцяти років є Михайло Єрмак.

Єдиним конкурентом на цьому тендері було ПП «Злагода». Цю фірму зі статутним капіталом 3 тис грн. заснували у 2007 р. Леся Гузар і Юлія Гузар. Остання зареєстрована за однією адресою з Володимиром Гузаром, директором та співвласником ще однієї фірми – ТОВ «Дідал». Партнером Гусара у цій фірмі виступає Єрмак.

У 2011р. другим співвласником «Злагоди» замість Юлії Гузар стає директор фірми – Тарас Кузіль. Раніше він також працював на Єрмака, а саме очолював ще дві засновані ним фірми: ТОВ «Ліас-Україна» (2008-2010 р.р.), а також ТОВ «Будомекс-Україна» (2009 о.), де партнером Єрмака є Іван Школик, відомий як начальник одного з відділів контролю за забудовою Львівської Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю.

Нагадаємо, у серпні 2007 р. дві фірми Михайла Єрмака стали відомі у Львові завдяки махінаціям на будівельному тендері на реконструкцію дитсадка № 184 очікуваною вартістю 4,60 млн грн. Перевіркою Тендерної палати України було виявлено, що на участь у тендері подали заявки пов’язані особи: вищезгадане ТОВ «Дідал» і ПП «Зубр», співвласником першого і власником другого був Михайло Єрмак. Усупереч тендерному законодавству Управління капітального будівництва Львівської міськради допустило до оцінки тендерні пропозиції обох учасників. В результаті конкурс виграв «Зубр».

Інформація про цей тендер на сайті «ВДЗ» відсутня, оскільки ресурс існує з 2008 р., однак раніше з посиланням на Ігоря Фалюту, заступника начальника УКБ Львівської міської ради, ЗМІ повідомляли, що на тендер подали пропозиції три фірми: окрім вищеназваних ТзОВ «Дідал» і ПП «Зубр» ще було ТзОВ «Еталон». За словами Фалюти, «Дідал» і «Еталон» запропонували виконати роботи за однакову ціну – 4,60 млн грн., а «Зубр» за 4,59 млн грн. Згідно з даними ЄДРПОУ, Михайло Єрмак є співзасновником фірми, за назвою схожою до третього учасника торгів, а саме ПП «Еталон-Про».

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...