• Головна
  • На Львівщині нові випадки захворювання на менінгіт
09:48, 2 серпня 2013 р.

На Львівщині нові випадки захворювання на менінгіт

За повідомленням головного епідеміолога Департаменту ОЗ ЛОДА Наталії Тімко від 6 липня 2013 року зареєстровано 46 хворих, з них 23. Найвищий рівень госпіталізації серед мешканців Буського району – 26 осіб, з них 9 дітей.

На сайті http://www.butterfly-tour.ru/main.php?kod_city=essentyki&kod_sanator=e_jemchyj Санатория Жемчужина Кавказа Ессентуки ви можете побачити, який королівський відпочинок вас очікує та на які враження на вас чекають.

Станом на 01.08.2013 на стаціонарному лікуванні у інфекційному відділенні Буської ЦРЛ залишається 13 осіб, з них 5 дітей. Стан захворілих середньої важкості. Триває комплекс діагностично-лікувальних міроприємств. Ймовірно, що етіологічним фактором даних захворювань є ентеровірус.

Ентеровірусна інфекція характеризується різноманітністю клінічних форм в т.ч. серозними менінгітами. Клінічно ентеровірусна інфекція може проявлятися катаральними проявами  (можливі серозні виділення з носа), кашлем,  підвищенням температури тіла, гіперемією слизових оболонок, болем у животі, проносом іноді з домішками слизу. Серозний менінігіт проявляється: підвищенням температури тіла до 39ºС, різким головним болем, почервонінням обличчя, можливий дрібний висип який швидко зникає, запамороченням, нудотою, багаторазовим блюванням, ригідністю м’язів потилиці.

Джерелом інфекції можуть бути як хворі люди так і вірусоносії. Механізм передачі фекально-оральний який релізується через брудні руки, забруднені предмети побуту, воду, продукти харчування та повітряно-краплинний через повітря.

З профілактичною метою населенню  необхідно:

- дотримуватись  правил особистої гігієни, а саме часте миття рук, заміна постілі, рушників;

- проводити часте  вологе прибирання та провітрювання приміщень;

купатись виключно у відведених для цього місцях, при купанні уникати законвтування води;

- вживати лише свіжі продукти харчування, ретельно вимиті фрукти та овочі,

- вживати для пиття  кип’ячену або бутильовану воду.

- при виникненні симптомів захворювання слід негайно звертатися до лікаря! 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,98
EUR
42,88
43,00
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...