• Головна
  • У Львові святкуватимуть Ювілейний десятий світовий Конґрес Українців
незабаром
16:32, 1 серпня 2013 р.

У Львові святкуватимуть Ювілейний десятий світовий Конґрес Українців

незабаром

20–22 серпня 2013 року у Львові відбудеться ювілейний X Світовий Конґрес Українців, який збере численних представників світової української спільноти. Гаслом цьогорічного конгресу є слова Лесі Українки «Contraspemspero».

Це вже третій за чергою Конґрес, що пройде в Україні, яка є духовною Батьківщиною для багатомільйонної української діаспори. Цього року місцем проведення Конгресу обрали Національний університет «Львівська політехніка».

Присвячений конгрес пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932–33 рр. у його сумну 80-ту річницю. X Світовий Конґрес Українців запрошує всю громадськість Львова приєднатися до церемонії вшанування жертв Голодомору, що пройде в перший день Конґресу, 20 серпня 2013 року, біля пам’ятника Тарасу Шевченку. У цей же день у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться урочисте відкриття X Світового Конґресу Українців.

Упродовж наступних днів делегати підсумують працю СКУ за 2008–2013 рр., накреслять шляхи діяльності на наступний п’ятирічний термін та оберуть новий склад керівних органів.

Довідка 032.ua

Світовий Конґрес Українців – міжнародної координаційної надбудови українських громад у діаспорі. Серед гостей Конґресу – відомі релігійні, політичні та громадські діячі з України та держав проживання діаспори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,91
40,03
EUR
42,88
43,00
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...