• Головна
  • Львівську залізницю оштрафували на 50 мільйонів гривень за постіль
08:25, 30 червня 2013 р.

Львівську залізницю оштрафували на 50 мільйонів гривень за постіль

Антимонопольний комітет України оштрафував Державне територіально-галузеве об’єднання «Львівська залізниця») за зловживання становищем. Про це повідомила прес-служба АМКУ.

За результатами проведеного органами Комітету дослідження було встановлено, що ДТГО «Львівська залізниця» на загальнодержавному ринку послуг з надання пасажирам у користування комплектів постільної білизни у вагонах поїздів, що обслуговуються ним з 2007 року, не має жодного конкурента та займає монопольне.

Встановлення залізницею на економічно необґрунтованому рівні тарифів на послугу з надання пасажирам у користування комплектів постільної білизни є порушенням пункту 1 частини другої статті 13 та пункту 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

Слід зауважити, що 18 квітня 2012 року Антимонопольним комітетом України було надано ДТГО «Львівська залізниця» обов’язкові для розгляду рекомендації, відповідно до яких залізниця повинна була переглянути тарифи на послугу з надання пасажирам у користування комплектів постільної білизни, однак у визначений Комітетом термін порушення не було припинено.

Враховуючи довготривалий термін порушення (період з 2007 року по теперішній час), АМКУ наклав на ДТГО «Львівська залізниця» штраф у розмірі 50 млн грн та зобов’язав припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...