• Головна
  • Львівська влада лякає підвищенням тарифів за опалення
08:54, 28 червня 2013 р.

Львівська влада лякає підвищенням тарифів за опалення

Ухвала сесії Львівської міської ради про скасування двоставкового тарифу змусить львів’ян зимою платити ті кошти, які вони платили впродовж літнього періоду. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Як повідомляють у ЛМКП «Львівтеплоенерго»  річна сума оплати при одноставковому і двоставковому тарифах однакова. Усі витрати, які закладені в двостаковому тарифі, є економічно обґрунтованими, вони пройшли перевірку і затверджені у всіх відповідних інстанціях. Різниця між цими тарифами була в методиці оплати споживачами: при одноставкомову тарифі споживачі оплачують усі кошти впродовж 6 місяців, при двоставкомову сума оплати за теплопостачання розбита на 12 місяців.

«Мешканці повинні знати і розуміти, що при скасуванні двоставкового тарифу і запровадженні одноставкового платити менше ніхто не буде. Навпаки, сума оплати зросте. Адже те, що споживачі платили літом, їм доведеться заплатити зимою. Рахунки зимою за теплопостачання зростуть для мешканців, а для теплопостачальних підприємств це обернеться у відсутність коштів для ремонтних робіт і підтримання в робочому стані усіх джерел теплопостачання.

У першій половині року підприємство по бухгалтерському обліку буде прибутковим і, сплативши всі податкові зобов’язання, залишиться без грошей на заміну мереж, ремонту котлів, ЦТП, заміни застарілого обладнання. Тому, вже підготовка до опалювального сезону 2014-2015 року буде тяжкою. При скасуванні двоставкового тарифу і запровадженні одноставкового не виграє ніхто», - зазначив директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...