• Головна
  • «Львівська політехніка» дала звання Doctor Honoris Causa екс-президентові Польщі (ФОТО)
09:00, 27 червня 2013 р.

«Львівська політехніка» дала звання Doctor Honoris Causa екс-президентові Польщі (ФОТО)

Вчена рада Національного університету “Львівська політехніка” присвоїла  звання Doctor Honoris Causa видатному державному і громадсько-політичному діячеві, лауреатові Нобелівської премії миру, президентові Польщі у 1990-1995 роках Лехові Валенсі.  Ініціатива знайшла підтримку Посольства Республіки Польщі в Україні, а також Генерального консульства Польщі у Львові

Ім'я цієї легендарної людини — засновника “Солідарності” стало символом боротьби за демократичні цінності, права і свободи людини, утвердження громадянського суспільства. Про видатну роль Леха Валенси у світовій історії свідчить той факт, що його обрано почесним доктором багатьох найвідоміших університетів світу, зокрема, Колумбійського, Гарвардського,  Паризького, університету Мейдзі в Токіо.  Він відзначений найвищими державними нагородами США, Великої Британії,Франції, Італії, Бельгії та інших країн, а також українським орденом Князя Ярослава Мудрого. Він багато і охоче спілкується із студентською молоддю.

IMG_2374

 

 

Лех Валенса активно і послідовно підтримує Україну у її євроінтеграційних прагненнях, стверджуючи, що “немає Європи без України і немає свободи без України”.

IMG_2376

 

 

Як наголошує ректор Національного університету “Львівська політехніка” професор Юрій Бобало, величезний громадсько-політичний досвід Леха Валенси у демократичних перетвореннях стане хорошим надбанням для України, що нині стоїть на порозі асоційованого членства в Євросоюзі.

IMG_2424

 

 

Члени колегіального органу самоврядування університету одноголосно проголосували за пропозицію присвоїти звання Doctor Honoris Causa Львівської політехніки  Лехові Валенсі. Урочистості з цієї нагоди відбудуться у рамках проведення у Львові цьогорічного Форуму видавців, почесним гостем якого він буде.

IMG_2446

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...