• Головна
  • Протоієрей Богдан Жигало подарував губернатору Львівщини одну з найкращих книг (ФОТО)
14:04, 26 червня 2013 р.

Протоієрей Богдан Жигало подарував губернатору Львівщини одну з найкращих книг (ФОТО)

Днями голова Львівської ОДА Віктор Шемчук отримав в подарунок одну із книг, яка є підсумком більш як десятирічної праці краєзнавця Львівщини о. Богдана  Жигала.

На 352 сторінках автор охопив усі аспекти життя села: від його першої згадки, розбудови, зміни устрою та господарів, відображення історичних подій нашої держави на житті села, візиту Микити Хрущова, до духовного життя, історії церкви, освіти, просвіти, народних ремесел, відомих особистостей минувшини та сьогодення.

985

 

Автор о. Богдан приурочив вихід книги в світ до 500-річчя від часу першої згадки про село Волиця, що у Жовківському районі, а презентація цього видання стала першим етапом святкування.

Схвальні відгуки автор уже отримав від керівника Асоціації краєзнавців, істориків та дослідників, Сьогодні для нього важливою є думка самих жителів села Волиці - вони найвимогливіший читач та критик.

986

 

На думку фахівців, на сьогодні це найбільша, найповніша та найкраще оформлена книга про історія села в  Жовківському районі.

Слід зауважити, що протоієрей Богдан Жигало є автором декількох книг, зокрема: «Городищина православна», «Перлина Городищенського краю», «Журавка: минувшина, сьогодення, особистості».

Нова книга «Волиця. Рідне село моє над Ратою» вийшла тиражем дві тисячі примірників, яку отримають усі школи району, адже о. Богдан давно мріє, аби про Волицю знали в усьому районі та й не тільки. Книгу вже отримала районна влада, також лягла вона на стіл губернатору області

987

 

Коротка довідка

Протоієрей Богдан Жигало народився 28 січня 1974 року в с. Волиця. Закінчив Український національний університет харчових технологій та Київську Духовну семінарію. Настоятель Свято-Стефанівської  церкви м. Городище Черкаської області. О. Богдан разом з дружиною Любою виховують п’ятеро дітей. Протягом багатьох років протоієрей видає церковну газету «Наша віра». Займається активною духовно-просвітницькою, місіонерською діяльністю, а також краєзнавством

988

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...