• Головна
  • Арену Львів знесуть з лиця землі
16:05, 24 червня 2013 р.

Арену Львів знесуть з лиця землі

Після Євро-2012 у Львові поповзли розмови про демонтаж найамбітнішого стадіону "Арена-Львів". Початковий кошторис будівництва був 600 мільйонів гривень, реальний виявився – 3 мільярди гривень, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

 Розмови про демонтаж з'явилися після того, як стадіон виявився збитковим. Місцевий футбольний клуб відмовляється грати на стадіоні через те, що він "не фартовий". Під час будівництва "Арена" набралася мільйонних боргів, і далі продовжує витягувати гривні з українських кишень. Примітно й те, що "Арена-Львів" в деяких місцях вже почала сипатися, хоч після Євро-2012 минув усього лише рік. "Утримання того стадіону коштує 20 мільйонів гривень. Ми не готові так гроші платити, не маємо звідки їх взяти. Ми вже пропонували різні варіанти. Влада поки що на жоден з них не пристала", - говорить генеральний директор ФК "Карпати" Ігор Дедишин.

Криза сягнула свого піку, коли місцеві депутати почали публічно обговорювати можливість демонтажу нового стадіону. Буцімто так дешевше, ніж кидати на вітер 20 мільйонів щороку. Проте, міська влада ще заступається за арену.

"Та ви що! Це є дитина, народжена у Львові! Її треба ростити, плекати. Це те, що прославляє Україну", - наголосив мер Львова Андрій Садовий. Та футбол скінчився разом із чемпіонатом. А чим зароблятимуть на існування такі коштовні об'єкти після Євро-2012, ніхто не думав. Провальні інвестиції за рік після чемпіонату тільки продовжують витягувати гроші з наших гаманців. Відтак, не вийшли на рентабельність потяги Хюндай та євроаеропорти, що були побудовані до Євро-2012.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...