• Головна
  • На Львівщині вшанують жертв подій в урочищі «Саліна»
16:00, 15 червня 2013 р.

На Львівщині вшанують жертв подій в урочищі «Саліна»

З нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни з 21 до 23 червня у Львівській області та м. Львові відбудуться поминальні заходи. Про це інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Зокрема, програмою заходів передбачено 21 червня проведення концерту-реквієм оркестру Віртуози Львова у дворі Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

Заходи продовжаться 22 червня вшануванням жертв трагічних подій в урочищі «Саліна» (72 роковин) поблизу м. Добромиля Старосамбірського району. Передбачено проведення поминальної панахиди за жертвами НКВД під стінами колишньої тюрми НКВД у м. Добромилі, покладання вінків та квітів до могили жертв НКВД у Добромильській тюрмі на міському цвинтарі, поминальної панахиди за жертвами НКВД біля верхньої могили в урочищі «Саліна», поминальної панахиди за жертвами НКВД в урочищі «Саліна» біля пам’ятного знаку жертвам НКВД, громадянського мітингу-реквієм та виступи місцевих хорових колективів біля пам’ятного знаку жертвам НКВД.

23 червня товариство пошуку жертв війни «Пам’ять» проводитиме театралізоване військово-історичне дійство «Україна у вогні війни» у лісопарку Зубра (м. Львів).

Також 22 червня о 10.00 год відбудеться хвилина мовчання на вшанування пам’яті жертв війни шляхом зупинення на цей час роботи в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях (крім тих, де встановлено безперервний режим роботи), руху громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів.

  Довідка:

Саліна — це назва урочища і соляної шахти на Добромильщині. У червневі дні 1941 року ця копальня була вщерть заповнена людськими тілами. Загалом в соляних шахтах загинуло близько 3600 осіб. Вбивства були здійснені військами НКВД.

Щорічно з 1990 року, в другій половині червня, в урочищі Саліна відбувається пам’ятний мітинг-реквієм. Учасники заходів проходять траурною процесією від приміщення колишньої тюрми НКВД у м. Добромилі до «верхньої» та «нижньої» могил в урочищі Саліна, де відбувається поминальна панахида за жертвами НКВД.

З метою вшанування пам’яті загиблих в урочищі Саліна заплановано будівництво меморіального комплексу «Біль Саліни».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...