• Головна
  • Хамство водіїв та брудні маршрутки: у Львові обговорили підвищення тарифу на проїзд до 3 грн
16:44, 13 червня 2013 р.

Хамство водіїв та брудні маршрутки: у Львові обговорили підвищення тарифу на проїзд до 3 грн

У Львівській міській раді відбулися громадські слухання щодо якості послуг, культури перевезення та можливості перегляду чинного тарифу на перевезення пасажирів у громадському транспорті Львова.

 Під час виступу на слуханнях, голова постійної депутатської комісії інженерного господарства транспорту та зв'язку Львівської міськради Іван Гринда наголосив, що перевізники не мають жодних аргументованих підстав для збільшення цін на проїзд. Грузоперевозки 10 тонн Киев ціни не збільшують.

"Чому львів'яни повинні платити 3 гривні за проїзд, якщо маршрутки їздять не за графіком, а після 21:00 просто зникають, якщо водії курять у салоні автобуса, включають музику, а в салоні автобусів взагалі не прибрано. Коли мешканці та гості міста платять за проїзд, то хочуть приїхати в пункт призначення спокійно, без стресу. Натомість ми спостерігаємо хамство, особливо до старших людей. Якщо взяти дані з гарячої лінії управління транспорту і зв'язку Львівської міськради, то побачимо, що ситуація лише погіршилася і, що найпарадоксальніше, найвищі показники порушень на комунальному АТП №1", – зазначив Іван Гринда.

 За його словами, п'ять перевізників, яким практично віддали ринок громадських перевезень у Львові, самоусунулися від контролю за якістю надання послуг.

 " Я постійно телефоную керівництву компаній-перевізників щодо неправомірного з'їзду з маршрутів, а ті відверто ігнорують мої звернення. Постає запитання: чи покращаться умови перевезень, якщо ціну підвищать до трьох гривень? Запитання – риторичне, адже ми це проходили вже 2010 року. Тоді перевізники також обіцяли виправитися та навести лад із технічним станом автобусів, хамством водіїв, дотриманням розпорядку руху на маршрутах, проте ситуація тільки погіршується", – наголосив Іван Гринда.

Своєю чергою, депутат міськради Любомир Мельничук зазначив, що питання погодження зростання вартості проїзду перебуває в компетенції виконавчого комітету Львівської міської ради та міського голови.

 "Не депутати погоджують збільшення тарифів – вони зростають після того, як міський голова підписує відповідне рішення виконкому. Це не сесійна зала голосує. Я би дуже хотів, аби міський керманич почув те, що було сказано нині в цій залі, і дав відповідні вказівки профільним чиновникам та змінив свої плани і, відповідно, не погодив зростання тарифу", – наголосив Любомир Мельничук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...