• Головна
  • Справа померлого хлопчика у таборі на Львівщині дійшла до суду
не пройшло і року
17:55, 13 червня 2013 р.

Справа померлого хлопчика у таборі на Львівщині дійшла до суду

не пройшло і року

Дрогобицьким міжрайонним прокурором скеровано до суду справу про загибель хлопчика у дитячому таборі «Веселка», який торік впав з качелі та забився на смерть. Також, судом задоволено позов в інтересах Комунального закладу Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» про відшкодування витрат на лікування потерпілого в сумі 12 тис. грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львова.

Нагадаємо, трагедія сталася 16 липня. Дитина відпочивала у дитячому оздоровчому таборі «Веселка» у с. Старий Кропивник. Хлопчик гойдався на качелі, з якої впав. Кілька днів перебував у комі, потім помер. 

Крім того, виявлено порушення при обліку та розслідуванні нещасних випадків, які сталися під час навчально-виховного процесу в загальноосвітніх навчальних закладах м. Львова, Городоцького, Радехівського, Мостиського, Миколаївського, Сколівського, Сокальського, Стрийського та Турківського районів.

Так, в закладах освіти Мостиського району залишилися необлікованими, без проведення передбаченого законодавством розслідування та вжиття відповідних заходів 35 випадків травмування учнів, у Залізничного району м. Львова – 27 випадків, у Стрийському - 11, у Сокальському районі – 2 випадки.

З метою усунення виявлених порушень закону міжміськрайпрокурорами внесено 8 подань, за наслідками розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 6 посадових осіб.

Слід зазначити, що порушення законодавства щодо попередження травматизму серед дітей виявлено також і в закладах охорони здоров’я. До прикладу, лікувальні установи не завжди інформують місцеві адміністрації та міські ради про нещасні випадки невиробничого характеру.

Так, медичними закладами Дрогобицького, Пустомитівського, Радехівського, Самбірського, Сокальського районів, міст Борислава, Дрогобича та Червонограда поточного року не скеровано жодного повідомлення до місцевих райдержадміністрацій та міських рад про зареєстровані нещасні випадки з дітьми. Як наслідок, понад 1 тис. випадків травмування дітей залишились не облікованими, а причини їх настання не вивченими.

Загалом за наслідками проведених у поточному році перевірок органами прокуратури області до суду скеровано 1 кримінальне провадження, внесено 25 подань та порушено питання про дисциплінарну відповідальність 24 посадових осіб органів виконавчої влади. Крім того, прокуратурою області внесено відповідне подання до Львівської ОДА.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,76
EUR
42,74
42,90
PLN
9,85
9,90
Оголошення
live comments feed...