• Головна
  • На проспекті Свободи у Львові зрізають клени: подробиці, - ФОТО, ВІДЕО
12:57, 22 січня 2022 р.
Надійне джерело

На проспекті Свободи у Львові зрізають клени: подробиці, - ФОТО, ВІДЕО

У центрі Львова зрізають два неповні ряди кленів. 

22 січня у Львові на проспекті Свободи зрізають два неповні ряди кленів. Про це повідомила на фейсбук-сторінці начальниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова

Роботи зі зрізки проводять зараз, тому що добре промерзла земля і є можливість провести роботи без пошкодження газонів і поливальних систем газонів.

"Дуже відповідальна заміна частини дерев на проспекті Свободи. Два неповних ряди кленів зараз зрізають, а весною тут з'явиться повний "комплект" з 24 кленів-яворів "аутропурпуреум". Заміну дерев ми очікували і кілька років планували, щоб заміна була максимально ефективна, але розтягнута в часі і менш болісна", - розповіла Олександра Сладкова. 

За її словами, за останні 5 років спостерігалося різке падіння життєвих сил цих дерев. Щороку обрізали сухі гілки над лініями тролейбуса, нищівний удар таки завдав цьогорічний буревій. Кленам дуже сильно поламало гілки, і баланс, і естетичний вигляд дерева тримати перестали.

"У жовтні стало очевидно, що своє клени вже віджили. Коли приймали рішення на що замінювати, одразу відкинули варіант заміни на новий клен гостролистий. Вибір впав на клен-явір аутропурпуреум, два екземпляри якого ми посадили на проспекті кількома роками раніше. Дуже добре почувається, гарно доповнює платани малюнком кори, має темно-зелене листя якщо дивитись зверху, і дуже цікаве бурячкове якщо дивитись на листову пластину знизу", - додала посадовиця. 

Читайте також: Вздовж корпусів колишнього ЛАЗу зрізали тополі: подробиці, - ФОТО

Фото на головній: Олександри Сладкової, фейсбук

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #дерева #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...