• Головна
  • На Львівщині стартує молодіжний фестиваль «Зашків – Земля героїв»
13:55, 11 червня 2013 р.

На Львівщині стартує молодіжний фестиваль «Зашків – Земля героїв»

14-16 червня у с. Зашків Жовківського району проходитиме молодіжний фестиваль, який присвячений річниці від дня народження полковника Армії УНР, першого голови ОУН Євгена Коновальця. Про це 032 інформує прес-служба ЛОДА.

Фестиваль, який вже став традиційним, проводиться у такому форматі уже восьмий рік поспіль, має на меті виховання української молоді у дусі національних традицій, духовності та патріотизму, формування свідомої громадянської позиції, створення умов для самореалізації молоді, заохочує до налагодження дружніх відносин між молодіжними лідерами з усіх областей України. Характерною особливістю заходу, що вирізняє його з-поміж інших, є сувора заборона вживання алкогольних напоїв та наркотичних речовин, паління на території фестивалю.

Фестиваль залучає провідних українських виконавців національної та патріотичної музики, місцевих фольклорних колективів. Для прикладу, цьогорічним хед-лайнером фестивалю буде культовий український гурт «Кому Вниз» та інші не менш відомі групи.

Крім того, даний захід включає ряд спортивних змагань: футбол, бойовий гопак, силові змагання тощо. Спеціально до його початку буде проведено велосипедний пробіг. Понад 150 велосипедистів в єдиному пориві подолають відстань між Львовом та Зашковом, акцентуючи увагу на здоровому способі життя.

Також в програмі фестивалю оригінальні заходи, спрямовані на підтримку національної позиції та ідентичності, а саме бардівські пісні національного спрямування навколо ватри впродовж цілої ночі, тисячі учасників здійснять нічну факельну ходу до музею Є. Коновальця, організатори проведуть для усіх бажаючих масштабні тернові ігри та квест, присвячений постаті полковника Євгена Коновальця.

Пам’ятаючи не лише про тіло, але й про дух, увінчається фестиваль урочистою Божественною Літургією у супроводі Державної академічної хорової капели «Дударик».

«У різні роки на святі збиралось від шести до десяти тисяч молоді з Львівщини, України та інших країн. Не меншу кількість ми очікуємо і цього року», – зазначають організатори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,74
PLN
9,83
9,86
Оголошення
live comments feed...