• Головна
  • На львівських парковках знайшлись безкоштовні місця для інвалідів
16:44, 6 червня 2013 р.

На львівських парковках знайшлись безкоштовні місця для інвалідів

На закритій платній паркуваньній зоні на вул.Валовій облаштовано 8 паркомісць для автомобілів, якими користуються люди з обмеженими можливостями. Паркова не є приватна, оператором паркування є ЛКП «Львівавтодор». Про це 032.ua повідомив радник міського голови з питань розвитку велосипедної інфраструктури Олег Шмід.

 «Місця для неповносправних рівномірно розташовані по всій зоні, вони є ширші, ніж звичайні паркомісця і безкоштовні.

Загалом паркувальна зона має 78 паркомісць. Для мешканців цієї вулиці плата становитиме 1 грн/год, з 19.00 до 8.00 у робочі дні, а також у святкові та вихідні дні   плата не стягуватиметься. Для всіх інших плата складатиме 4грн/год, крім автомобілів служб екстреної допомоги та спецтранспорту», - зазначив Олег Шмід.

Як наголосив Олег Шмід, у центральній частині міста поступово вводитиметься платне паркування.

«В жодній цивілізованій країні світу для власника квартири у центральній частині міста не додається і безкоштовна ділянка для паркування власного авто, чи тому, хто приїжджає залагоджувати свої справи в місті, хто тут має роботу. Стоянка на Валовій – це тільки початок комплексної програми впорядкування стоянок у місті. Поступово паркування у центрі міста буде платним. Безкоштовне паркування стимулює використання автомобілів, є причиною корків і браку паркувальних місць. Саме тому автомобілі загромаджують тротуари, травники, пішоходні переходи. Багато міст світу мають платний в’їзд у центральну частину міста. У нас такого немає, але починаємо з маленького – платного паркування», - зазначив Олег Шмід.

За словами директора ЛКП «Львівавтодор» Олега Береза, планується, що паркова запрацює з наступного тижня, після доставки усього обладнання та його монтажу.

Нагадаємо, у Львові розробили концепцію впорядкування вуличного паркування в центральній частині міста з паралельним створенням вільних від транспорту пішохідних зон. Мета — повністю вивести вуличне паркування з центральної частини Львова і сприяти найбільш гармонійному використанню громадського простору в інтересах усіх мешканців міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...