• Головна
  • УКУ отримає 700 тисяч гривень на стипендії для молоді
12:42, 6 червня 2013 р.

УКУ отримає 700 тисяч гривень на стипендії для молоді

Близько 700 тисяч гривень отримає на підтримку своїх студентів Український Католицький Університет із благодійних пожертв, що їх зголосилися скласти учасники VI благодійного фольк-балю «Перелаз’» 2 червня цього року. Усі кошти вже у вересні буде присуджено в якості навчальних стипендій талановитим малозабезпеченим студентам Університету.

Про це 032.ua повідомили у відділі інформації та зовнішніх зв’язків Українського католицького університету.

«Це вже шостий «Перелаз’» в історії УКУ, – сказав, відкриваючи фольк-баль, Віце-ректор УКУ  Мирослав Маринович, – на нього зголосилася рекордна кількість людей. Ми дякуємо нашим друзям за розуміння  - нові будівлі, інтер’єри Університету, а також навчальні програми та вишколи – все це є можливим завдяки конкретним пожертвам всіх тих, хто вірить в нас».

Виступи легендарних Тараса Петриненка, Тетяни Горобець та задеркуватих і запальних мукачівців з гурту „Рокаш”, і, без сумніву, скайп-спілкування із Владикою Борисом Ґудзяком, стали «родзинками» цьогорічної акції, що подарували гостям УКУ незабутні враження.

Для благодійників «Перелаз’» став окремою нагодою заснувати двадцять річних, дві піврічні, та сім квартальних іменних стипендії.

У рамках фольк-балю вже традиційно було проведено доброчинну лотерею та благодійний аукціон, лотами якого стали роботи відомих митців, як-от Михайла Демцю, Петра Сипняка, Володимира Богуславського, Ігоря Романка, Романа Петрука, Володимира Патика та інших. Результатом аукціону, де жодна робота не залишилася без уваги, стали 230 тисяч гривень, з яких також буде надано стипендії студентам УКУ.

Цьогорічний фольк-баль став найуспішнішим за всі шість років його проведення.

Довідка 

Сьогодні середня вартість одного року навчання в Українському Католицькому Університеті становить 24 тисячі гривень – це співмірно із вартістю навчання у державних ВНЗ. Студенти оплачують в середньому лише 20% цієї суми. Решта коштів покривається найперш добродійними пожертвами достойників з різних країн і континентів. Та все ж, не кожній родині під силу оплатити навіть одну п’яту від повної вартості навчання. Це спонукало Університет 2008 року заснувати Стипендійний фонд імені Митрополита Андрея Шептицького на підтримку талановитих малозабезпечених студентів УКУ. Фольк-баль «Перелаз’» став основним інструментом збору коштів до цього Фонду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...