• Головна
  • Азаров незадоволений рівнем охоплення відпочинком дітей на Волині і у Львові
15:05, 29 травня 2013 р.

Азаров незадоволений рівнем охоплення відпочинком дітей на Волині і у Львові

Переважна більшість регіонів України повністю підготувалися до літнього відпочинку і оздоровлення дітей, але є окремі виключення: наприклад, досі не отримали дозволів на відкриття 27 закладів у Луганській і 15 - у Сумській областях.

«Уряд заслухає відповідальних керівників згаданих обладміністрацій:  чому їм не вистачило року для організації дитячого відпочинку, і як вони виправлять ситуацію, - сказав Микола Азаров. -  Думаю, що не вистачило єдиного, про що я говорив: реальної турботи цих керівників про дітей. І Уряд зробить з цього висновки».

При цьому Прем’єр-міністр наголосив на неприпустимості скорочення періоду відпочинку дітей через формальності, затягування з початком роботи закладів.

«Початок роботи пізніше 1 червня означає тільки одне: менше дітей встигнуть відпочити за літо. А це критично», - підкреслив Микола Азаров.

Глава Уряду піддав критиці і низький рівень охоплення відпочинком та оздоровленням дітей у деяких регіонах. Так, наприклад, у Львівській області планують централізовано забезпечити відпочинок лише 56% школярів, в Івано-Франківській і Закарпатській – 57%, Волинській – 59%. При цьому оздоровити намітили: в Закарпатській області – 12% школярів, Чернівецькій – 15%, Івано-Франківській – 17%.

«Це набагато менше половини того завдання, яке поставлене для всієї країни. Цю ситуацію треба виправити», - поставив завдання Глава Уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що «кожне місце в дитячому закладі відпочинку і оздоровлення – для нас цінність». І зараз, поки ще є час і можливість, треба знову ретельно переглянути ресурс кожного регіону і задіяти механізми міжрегіонального співробітництва, обміну можливостями, щоб не менше 70,5% дітей з кожного регіону відпочили поточного року.

Глава Уряду поставив вимогу главам регіональних адміністрацій зробити все, аби максимально забезпечити відпочинок дітей, до того ж вже сьогодні необхідно дбати про те, аби в наступному році місць в таборах і будинках відпочинку було достатньо для ще більшої кількості дітей.

Водночас Прем’єр-міністр поставив завдання членам Уряду пропрацювати це питання з регіонами, які вони курують, допомогти вирішити проблему вчасної організації роботи дитячих закладів.

«Детально проаналізуйте проблеми буквально кожного закладу, який ще не отримав дозвіл на приймання дітей. Де питання формальні – дайте прискорення роботі чиновників. Словом і ділом. Де проблеми організаційні або ресурсні – допоможіть вирішити. Є ще час, і, за ретельної організації робіт, багато чого можна виправити», - зазначив Микола Азаров.

За результатами виправлення окремих недопрацювань, на наступному засіданні Уряду буде заслухано інформацію Віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка та зроблено висновки. Сьогодні ж Кабінет Міністрів заслухає звіти про готовність закладів оздоровлення та відпочинку до оздоровчого сезону 2013 року Міністра соціальної політики Наталії Королевської та Міністра освіти і науки ДмитраТабачника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...