• Головна
  • Суд відмовив Фаріон у перекладі неукраїнських виступів у парламенті
10:10, 29 травня 2013 р.

Суд відмовив Фаріон у перекладі неукраїнських виступів у парламенті

Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги народного депутата України свободівки Ірини Фаріон на рішення суду першої інстанції щодо забезпечення перекладу державною мовою іншомовних виступів у Верховній Раді.

 На засіданні, де було розглянуто скаргу націоналістки, головував суддя Маслій. Саме ж засідання тривало близько п’яти хвилин. Жоден представник сторони відповідача до суду не з’явився. Слід також зазначити, що суддя під час розгляду скарги відмовився залучати свідків. У підсумку Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні скарги свободівки.

Коментуючи рішення суду, Ірина Фаріон наголосила, що це зайве підтвердження «абсолютно сліпої Феміди в українській квазідержаві»: «Це абсолютна неспроможність українських судів вирішувати питання, пов’язані з конституційними засадами держави. Нагадаю, що статус державної української мови входить у поняття конституційного ладу. А отже, є очевидним, що сьогодні суди абсолютно безпорадні перед реалізацією Української Конституції. Це означає, що в такий спосіб суди підписують собі вирок. Вони крок за кроком готують суспільство до застосування практики суду Лінча, адже дають людям повноту мотивації для здійснення лінчування».

Водночас націоналістка підкреслила, що подаватиме касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду України: «Ми розуміємо, що за теперішньої кримінальної орди шанси перемогти – примарні, але маємо пройти через усі етапи псевдодержавного абсурду».

Нагадаємо, що 1 березня 2013 року відомий мовознавець, голова парламентського підкомітету з питань вищої освіти Ірина Фаріон скерувала позов до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою визнати протиправною бездіяльність Апарату Верховної Ради України щодо незабезпечення перекладу державною мовою виступів, запитань, реплік народних депутатів України на засіданнях Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

Окружний адмінсуд відмовив у задоволенні позову. Відтак, свободівка подала апеляційну скаргу до Київського апеляційного адміністративного суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,36
EUR
42,77
42,85
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...