• Головна
  • Половина економічно активних підприємств Львова боргує своїм працівникам
18:29, 27 травня 2013 р.

Половина економічно активних підприємств Львова боргує своїм працівникам

Цьогоріч за втручання прокурорів у Львові громадянам виплачено близько 2 млн грн заборгованої заробітної плати. Крім цього, розпочато 46 кримінальних проваджень відносно суб’єктів господарювання, які допустили невиплату заробітної плати громадянам на загальну суму 6,5 млн грн.

До відповідальності за порушення законодавства про оплату праці притягнуто  9 посадових осіб органів місцевого самоврядування та контролю.

Такі дані озвучено у прокуратурі Львова під час міжвідомчої наради щодо стану захисту конституційних прав громадян на оплату праці та пенсійне забезпечення.

 Під час засідання учасники окреслили основні шляхи для подолання проблем у цій сфері та подальшого зменшення зарплатних боргів і заборгованості до Пенсійного фонду. Наразі у Львові зосереджується 70 суб’єктів господарювання, які заборгували своїм працівникам загалом 36 млн грн зарплатні. При цьому, серед боржників – 39  економічно активних підприємств та 20 – банкрутів.

Водночас, сума боргу зі страхових внесків становить 41,5 млн грн, зі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 24,4 млн грн.

На цей час, до відповідальності притягнуто 7 посадових осіб органів Пенсійного фонду України, які не вживали належних заходів для погашення зазначених сум заборгованості.

Крім цього, прокурорами розпочато кримінальні провадження щодо трьох підприємств, які не сплатили коштів до Пенсійного фонду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...