• Головна
  • На Львівщині покарають винних за розкрадання держбюджету?
15:15, 27 травня 2013 р.

На Львівщині покарають винних за розкрадання держбюджету?

На Львівщині обвинувальні акти щодо посадовців, які завдали державі збитків під час ремонту доріг скеровані до суду. Проц е інформує прокуратура Львівської області.

 Як стало відомо, прокуратурою Львівської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України щодо службових осіб філії «Жовківська дорожньо-експлуатаційна дільниця» ДП «Львівський облавтодор».

Доведено, що вказані посадовці, зловживаючи службовим становищем, внесли в акти виконаних робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного “Львів-Рава-Руська” та місцевого значення “Ковель-В.Волинський-Червоноград-Жовква” завідомо неправдиві відомості, чим завищили вартість їх виконання на 122 тис.грн. Це призвело до незаконних видатків з Державного бюджету України.

Крім того, скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 367 КК України щодо службових осіб Служби автодоріг у Львівській області.

Останні, будучи відповідальними за контроль правильності визначення вартості робіт по капітальному і поточному ремонтах, а також експлуатаційному утриманню автомобільних доріг місцевого значення “Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий” та державного значення “М-10 Львів- Краковець”, прийняли виконані роботи без перевірки якості та повноти їх виконання. Внаслідок цього, державним інтересам спричинено шкоду в розмірі понад 169 тис. грн.

Зазначимо, що у двох провадженнях підозрювані свою вину визнали повністю, збитки, завдані Державному бюджету України відшкодовані.

Підтримання державного обвинувачення у зазначених кримінальних провадженнях здійснюється управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури Львівської області.

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...