• Головна
  • Мега парад вишиванок у Львові цього року був скромним
17:22, 25 травня 2013 р.

Мега парад вишиванок у Львові цього року був скромним

Сьогодні, 25 травня, молодь Львова долучилась до іншим міст України, де проходять паради вишиванок, ходою центром міста у вишиванках. Також у Львові поклали квіти до пам’ятників Степану Бандері та Тарасу Шевченкові і заспівали Гімн.

KOV_9609_800

 Зі слів організаторів, захід проводили з метою популяризації національного одягу, шанування українських народних звичаїв, виховання молодого покоління, та поширення культурних традицій в Україні й в усьому світі.

KOV_9623_800

 Нагадаємо, парад вишиванок вперше було організовано молоддю Києва у 2008 році. Розуміючи необхідність проведення подібних заходів на теренах усієї України до ініціативи київських походів у вишиванках виявили бажання приєднатися і львів`яни.

KOV_9629_800

 

 

Цього року бажання провести у своїх містах парад вишиванок виявили також мешканці Рівного, Вінниці, Житомира, Сум, Полтави, Ужгорода, Одеси та інші. На сьогоднішній день до акції приєднуються українці Англії, Андорри, Вірменії, Казахстану, Мозамбік, Польщі, Португалії, Росії, Словенії.

KOV_9651_800

 «Сьогодні по всій Україні та багатьох закордонних міста проводять парад вишиванок. Ініціатива виникла у 2008 році в молоді Києва. Сьогодні ми також долучились, показали, що Львів з усіє Україною, з діаспорою, з усіма містами», - розповів Андрій Шевців, керівник управління  внутрішньої політики ЛМР.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...