• Головна
  • У Львові візьмуться за сторічну огорожу Личаківського цвинтаря
17:41, 20 травня 2013 р.

У Львові візьмуться за сторічну огорожу Личаківського цвинтаря

Цього року відреставрують цегляну та ковану огорожі цвинтаря.  Про це  розповів директор історико-культурного музею-заповідника «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай

«Ми вже почали поточний ремонт кованої огорожі між двома вхідними брамами. Ремонт торкнеться кам’яних блоків від фундамент до фарбування. Це найбільш об’ємний у фінансовому плані елемент. Крім того, запланували відремонтувати вхідну австрійську браму 1917 року, яка є на вході з вул. Черемшини.

Інші ремонтні роботи будуть пов’язані з ремонтом цегляної частини огорожі: встановлення дашків, заміна цегляних елементів, перекриття. Роботи виконує архітектурна майстерня «Ренесанс», на ремонт огорожі витратять близько 95 тис грн., його планують закінчити в кінці червня», - зазначив директор музею Михайло Нагай.

Окрім того, в музеї піднімуть близько 70 старих пам’ятників, які вже давно ніхто не відвідує, і які десятками років лежать в землі. Крім того, планують відреставрувати два українських надгробки: Олексія Торонського, вчителя Івана Франка з Дрогобицької гімназії, і першого українця, який був директором львівської поліції, Іоакима Хомицького.

Також керівництво планує викласти в старій частині кілька десятків метрів доріжки з базальтовими бордюрами та бруківкою, тобто елементами, які пасуватимуть старій частині цвинтаря. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...