• Головна
  • Львів'ян навчать робити етноляльку
11:37, 19 травня 2013 р.

Львів'ян навчать робити етноляльку

У середу, 22 травня, о 16 год. в Палаці мистецтв можна буде побачити кілька сотень сучасних етнічних ляльок. Вже третій рік поспіль у Львові 10 днів триватиме арт-проект «ETHNO’лялька» від фестивалю «Ляльковий світ».

Зі слів організаторів, фестиваль «Ляльковий світ» уже став традиційним для Львова, його очікують майстри, поціновувачі авторської ляльки, львів’яни та гості міста.

«Щороку розширюють географічні межі, залучають нових перспективних авторів та популяризують розмаїття технік та категорій виконання авторської ляльки, поширюють культуру лялькової творчості.» -кажуть організатори

Цьогоріч «ETHNO’лялька» у залах Палацу мистецтв збере кілька сотень сучасних етнічних ляльок від майстрів з різних куточків України. Це як традиційна українська мотанка, так і текстильні, сучасні ляльки у авторських інтерпретаціях на етнічну тему різних народів світу.

Щоб взяти участь у фестивалі варто одягнути вишиванку.

«Це рекомендований дрес-код – вишиванка» - кажуть у Львівському палаці мистецтв.

«Цьогорічний фестиваль розширив свої тематичні рамки, й очікуємо на експозиції героїв народних казок різних народів світу, зокрема італійських, британських, арабських, звичайно ж російських та українських», - розповідають організатори.

На вихідних, 1-2 червня, у Палаці мистецтв традиційно відбудуться майстер-класи, цього разу за попереднім записом. Планується проведення відкритої лекції «Архітипічні образи в народних казках» лектор – педагог, літературознавець Ю.Дмух (Київ).

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...