• Головна
  • Виконком не дійшов згоди, як має виглядати вулиця Лесі Українки: комусь лавки, комусь – торгові точки
13:55, 18 травня 2013 р.

Виконком не дійшов згоди, як має виглядати вулиця Лесі Українки: комусь лавки, комусь – торгові точки

Як нагадала начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, минулого року вулиця Лесі Українки була відремонтована і забрукована (від вул. Підвальної до Театральної). Тепер на ній пропонувалось встановити вуличні меблі: лавки зі спинкою та лавки без спинки з велостоянкою, контейнери для озеленення та урни для сміття.

Натомість секретар ЛМР Василь Павлюк зауважив: «Коли ми розпочинали ремонт цієї вулиці і вона була визначена як пішохідна, була пропозиція пропонувати виробникам народної торгівлі, так би мовити, обживати її для туристів. Таким чином, давати їм дозвіл встановлювати якісь такі легкі конструкції. Бо сумніваюсь, що будуть просто сидіти на лавочках. Коли ж буде якась прив’язка, то вулиця почне оживати, людина захоче туди піти».

Онищенко сказала, що наразі потрібно затвердити пропоновану концепцію влаштування елементів благоустрою на вулиці Лесі Українки.

«Зараз ця вулиця є відкрита, і якщо ми зараз не приймемо цю схему про лавки і велопарковки, щоб туди приходила молодь, ця лавка обросте літніми майданчиками, якимось будками і ще чимось», – зауважила вона.

Василь Павлюк, своєю чергою, все таки просив опрацювати цю вулицю так, щоб вона була «творча і художня», щоб не просто там була «лавочка і вазонок».

«Маю на увазі, щоб там не ширпотреб був китайський, а, можливо, треба поговорити зі спілкою художників, можливо, ще з кимось, щоб все таки вона почала оживати. Чому ми у Львові зациклились на одному «Вернісажі», на тому Шанхаї, бо інакше його назвати не можу, і на тому кінець. А в нас туристичні маршрути проходять не тільки через «Вернісаж»…», – наполягав Василь Павлюк.

Натомість заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів підтримав запропоновану концепцію благоустрою на вулиці Лесі Українки.

«Це рішення є добре. Не потрібно наперед закладати, що на цій вулиці мусить бути торгівля, літні майданчики. Знову будемо красти простір у львів’ян… Коли поставили лавки на вулиці Галицькій – люди почали сідати на них і відпочивати. І на вул. Лесі Українки будуть сідати», – підкреслив Косів.

Василь Павлюк запропонував це питання винести на розгляд сесії ЛМР, для громадського обговорення.

У результаті виконком ЛМР переніс розгляд цього питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...