• Головна
  • Площа Ринок у Львові в диму (ФОТО).
16:12, 16 травня 2013 р.

Площа Ринок у Львові в диму (ФОТО).

pozeza_rynok

 

Керівник прес-служби ГУ ДСНС України у Львівській області Павло Василенко розповів: «Перше повідомлення, яке до нас надійшло про пожежу, – це було свідчення людей, котрі побачили займання двох балконів у будинку за адресою площа Ринок, 20. На момент прибуття ці дерев’яні балкони разом з речами, які там зберігались, були охоплені полум’ям, і відбувалось так зване зализування вогню на дахові конструкції.

Над четвертим поверхом влаштовані мансардні приміщення і майже вся площа горища зайнята цими добудовами. Почав горіти утеплювач, що між мансардними добудовами і самим дахом».

З його слів, рятувальникам доволі складно було пробратись до осередку займання, адже як такого горища над будинком немає, входу також нема. Тому вони піднімались на гору за допомогою автодрабини.

«Саме горіння відбувалось у тих пустотах, які залишились між мансардами і даховим накриттям, – зауважив він. – Звісно, що їх утеплюють різноманітними ватами, до того ж це конструкції горючі, дерев’яні, а самому дереву – мінімум 120-150 років. Це добра пожива для вогню. На всій площі відбувається тління, горіння цієї вати».

«Зараз знімають бляшаний покрив даху, аби можна було весь цей утеплювач, все що є легкозаймисте – звідти забрати і ліквідувати тління», – розповів Василенко.

Він наголосив: «Самі мансарди влаштовані досить складно, пожежники, які звідти виходять, кажуть, що дуже важко працювати. Вони працюють по 5 хвилин, далі змушені спускатись, їх замінюють інші люди, тому що температура – надвисока, вони не витримують. Працюють де навколішках, а де й лежачи».

З його слів, витрачається величезна кількість води, проте пожежу так і не вдалося загасити. «Якби це було горище, наприклад, – пожежу можна було б ліквідувати за 20-25 хвилин. А оскільки входу на дах як такого немає, це все розбирається і час затягується», – додав керівник прес-служби ГУ ДСНС України у Львівській області.

З його слів, площа займання – декілька десятків квадратних метрів. Інформації про постраждалих наразі немає.

З сусіднього будинку – №21 були введені водяні стволи на гасіння, аби припинити і не дати розповсюдитись вогню на сусіднє горище.

«Що стало причиною займання, вже будуть встановлювати правоохоронні органи, хоча можемо зробити припущення, що це могла бути необережність у поводженні з вогнем, що могли зайнятись саме ті речі, які зберігались на цих внутрішньобудинкових балконах», – підкреслив Василенко.

«Через те, що відбулась забудова горища, це виключило будь-яку можливість для наших розрахунків піднятися на горище і в короткі терміни ліквідувати пожежу. Якби зберігся доступ до самого горища, гасіння зайняло б хвилин 20. Зараз працюємо тут уже другу годину», – ще раз наголосив керівник прес-служби ГУ ДСНС України у Львівській області.

На місці події працюють три пожежно-рятувальні відділення, автодрабина, «швидка».

pozeza_rynok__1_

 

pozeza_rynok__2_

 

pozeza_rynok__3_

 

pozeza_rynok__4_

 

pozeza_rynok__6_

 

pozeza_rynok__7_

 

pozeza_rynok__8_

 

pozeza_rynok__9_

 

pozeza_rynok__10_

 

pozeza_rynok__11_

 

pozeza_rynok__12_

 

pozeza_rynok__13_

 

pozeza_rynok__14_

 

pozeza_rynok__15_

 

pozeza_rynok__16_

 

pozeza_rynok__17_

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...