• Головна
  • У Львові завершують планування військових навчань «Репід Трайдент-2013»
16:09, 14 травня 2013 р.

У Львові завершують планування військових навчань «Репід Трайдент-2013»

У Львові розпочалась заключна плануюча конференція з підготовки українсько-американських військових навчань «Репід Трайдент-2013». Про це повідомили у регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України у м. Львів.

Заходи такого рівня відбуваються у рамках програми міжнародного військового співробітництва «Партнерство заради миру». Більшість навчань цієї серії, починаючи із 1994 року проходила на території Яворівського району Львівщини – у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки.

Захід зібрав понад 80 військових делегатів з 15 країн. Окрім представників командування та військових частин 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, які братимуть участь у навчаннях цього літа, до розробки замислу майбутніх маневрів долучилися військовослужбовці з Німеччини, Польщі, Румунії, Молдови, Вірменії, Грузії, Канади, Азербайджану,  Болгарії, Сербії тощо.

Слід відзначити, що цього року перелік країн-учасниць навчань збільшиться. Загалом, у маневрах братимуть участь 19 країн. Це найбільша за останні роки кількість країн-учасниць. Будуть і абсолютно нові дійові особи. Погодження на участь у «Репід Трайдент-2013» надіслали оборонні відомства Турції, Казахстану, Вірменії та Естонії. Передбачається, що загалом участь у «Репід Трайдент – 2013» візьмуть понад 1200 осіб.

Під час роботи конференції учасники ознайомляться із матеріальною базою та об’єктами інфраструктури Міжнародного центру миротворчості та безпеки, де проходитимуть навчання. Військовослужбовцям різних країн покажуть умови проживання та навчальну базу, якою користуватимуться учасники «Репід Трайдент-2013». Фахівці з логістики та медичні працівники оглянуть матбазу Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, який здійснюватиме медичне забезпечення навчання. Також представники підрозділів різних країн проведуть рекогносцировку на місцевості, де відбуватимуться заняття відповідно до розкладу навчань.  Представники іноземних делегацій планують також відвідатиміжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького.

Нагадаємо, що цього року акцент практичних тренувань у ході навчань робитиметься на використання аеромобільних підрозділів та багатоцільових вертольотів Мі-8. Передбачено, що багатонаціональні підрозділи, до яких увійдуть представники ЗС України, США, Молдови, Румунії, Сербії, Польщі, Великобританії, Грузії та Вірменії реагуватимуть на цілу низку кризових ситуацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...