• Головна
  • 9 травня пройде під червоними прапорами, Орест Лютий українізує попсу, у Львові вирує свято....
Підсумки вихідних
08:32, 6 травня 2013 р.

9 травня пройде під червоними прапорами, Орест Лютий українізує попсу, у Львові вирує свято....

Підсумки вихідних

25 квітня депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу, за якою оголосили 8 травня Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв тоталітарних режимів та Другої світової війни. Вже сьогодні це рішення оскаржила прокуратура у суді.

Як стало відомо, прокуратура Львівської області оскаржила в суді рішення Львівської міської та обласної рад про оголошення 8 травня у Львові Днем скорботи за жертвами Другої світової війни та про заборону використання на території Львова символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки.

А 11 травня о 20:00 у Львові в рамках святкування «Дня Батяра» професор антропології Орест Лютий (а поза сценою — актор і телеведучий Антін Мухарський) презентує свій музично-культурологічний проект «Лагідна Українізація».

Зі сцени у самому серці міста, на Площі Ринок, прозвучать кращі зразки милої батярському серцю, музики – соціальної, але з тонким гумором, насиченої героїчними історіями та фольклорними зворотами.

У Львові з 10 по 11 травня на площі Ринок з легкістю можна буде зустріти  стильних батярів у капелюхах та камізельках, які забавлятимуть публіку співатимуть пісень, танцюватимуть, залицятимуться до кобіт та бешкетуватимут. Це один із основних елементів святкування «Дня батяра у Львові».

 Вперше цього року в рамках Дня батяра у Львові пройде Чемпіонат львівських кнайп. Львів’яни та гості міста зможуть придбати на «Ярмарку батярських лігумін» на площі Ринок Єдиний фестивальний Кухоль та відправитись у тур кнайпами. Таким чином, учасники туру зможуть безкоштовно скуштують фірмове пиво закладу, а також віддати голос за найгостиннішу кнайпу та найсмачніше пиво.

А в рамках святкуванн 757 років міста Львова на львів’ян та гостей чекають фестивалі, концерти, вуличні акції, мистецькі проекти, виставки та театралізовані дійства та  «музика, народжена Львовом».

Як розповіли у мерії, святкування у Львові розпочнуться з Великодня і триватимуть після Дня міста. Відтак, на мешканців та гостей Львова чекає насичений цікавими подіями травень.

А вчора, 5 травня, на головній сцені площі Ринок відбулось урочисте відкриття «Галереї мистецьких писанок», експозицію якої складе понад 50 півметрових та метрових писанок.

Як повідомив організатор Фестивалю Писанок Андрій Сидор, це буде неймовірне видовище, адже вперше гості міста зможуть побачити стільки різноманітних великих писанок, розміщених в одній експозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...