• Головна
  • Львів’яни розписали три велетенські писанки просто неба
12:24, 30 квітня 2013 р.

Львів’яни розписали три велетенські писанки просто неба

 28 квітня, у Вербну неділю, у Львові всі охочі мали змогу долучитись до розпису трьох унікальних писанок. На кілька годин площа на проспекті Свободи перетворилась на арт-майстерню, а перехожі стали художниками та розмальовували писанки висотою понад 1,6 метра просто неба.

 За тиждень до Великодня навпроти львівського театру опери та балету зібрались охочі створити святковий подарунок для міста – велетенські писанки, розписані традиційними орнаментами. Діти і дорослі з ентузіазмом вдягали фартухи, наповнювали палітри фарбами та приєднувались до спільної творчості. Професійні художники спеціально підготували ескізи для оздоблення кожної писанки, тож охочі до розпису мали змогу обрати найцікавіший для них орнамент. На двох писанках втілили петриківський розпис та геометричний орнамент, на третій відобразили елементи традиційної української символіки.

Художники-ентузіасти доповнювали початкові ескізи новими барвами, застосовували неочікувані кольорові переходи і вкладали в роботу своє натхнення. До розпису писанок долучилось понад чимало учасників. Кожен міг обрати зручного пензля та в будь-який момент сміливо долучатися до розпису. Для трьох красунь-писанок знадобилось понад 60 літрів фарби Śnieżka Nature. Цю лінійку фарб обрали завдяки високим показникам екологічності та безпеки, які дозволили навіть найменшим учасникам, віком 4 роки, виявити свої художні таланти. Водоемульсійні фарби легко змивалися водою, тому всі малювали без остраху замаститися, а палітра з 39-и кольорів фарби дала можливість відобразити найтонші відтінки.

                Традиційно ми розмальовуємо писанки вдома, однак цього разу розпис перетворився на відкритий творчий простір просто неба, який об’єднав і дітей, і дорослих. Одна з писанок  буде тішити львів’ян та гостей міста впродовж всіх великодніх свят у Центральному парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького біля дитячих атракціонів. Ще одна великодня красуня стане окрасою подвір’я Народного дому, що на Збоїщах, де запланований Великодній пікнік та численні мистецькі події. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...