• Головна
  • Львівщина буде першою, де впровадять біометричний паспорт
12:37, 26 квітня 2013 р.

Львівщина буде першою, де впровадять біометричний паспорт

Львівщина потрапила в трійку областей , де буде першочергово впроваджено експериментальний проект біометричних паспортів .  Крім Львівської області до експерименту залучені  Київська область та Харківська.

Про це  24 квітня під час прес-конференції повідомив начальник Головного управління державної міграційної служби України Ярослав Скиба

 Люди, які з певних переконань не хочуть, щоб у їхніх паспортах була зацифрована інформація, мають право відмовиись від цього.

Зі слів начальника Головного управління державної міграційної служби , такий паспорт, який міститиме електронну інформацію, суттєво пришвидшить проходження митного контролю тощо. Однак, за його словами, це дуже затратна процедура, тому повністю на біометричні паспорти Україн перейде у 2016 році.

Як стало відомо, такий паспорт видаватиметься людині від народження терміном на 10 років. Перший бланк паспорту буде безкоштовним, натомість подальшу його вартість він сказати не може, адже в Україні ще не проведені тендерні процедури.

«Електронний носій може бути в паспорті, бо ж і ні, залежно від бажання громадянина. В паспорті буде інформація про назву держави, назву документу, імя особи, стать, громадянство, дата народження, унікальний номер запису в Реєстрі, номер документа, дата закінчення строку дії, дата видачі документа, уповноважений субєкт, що видав документ, місце народження, відцифровані образ обличчя та відбитки пальців особи та підпис, внесений шляхом долазерного гравіювання», - наголосив  Скиба.

Він також додав, що російської мови у паспорті не буде, адже буде лише українська та латинська транслітерація імя особи та місце народження.

Слід зауважити, що наразі з кінцевою датою впровадження біометричного паспорта на Львівщині ще не визначились.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...