• Головна
  • Режисер Руслан Батицький розкаже львів'янам про «уроки українською»
18:44, 25 квітня 2013 р.

Режисер Руслан Батицький розкаже львів'янам про «уроки українською»

27 квітня о 20:30 у Львівському Палаці мистецтв відбудеться зустріч з молодим українським режисером Русланом Батицьким та показ двох його останніх фільмів «Уроки українською» та «Очерет».

 Зі слів режисера, 30 хв  короткометражний фільм «Уроки української» раніше вже був представлений львівським глядачам в січні на єдиному показі альманаху «Українська нова хвиля».  

Слід зауважити, що 20 хвилинний  «Очерет»  увійшов в добірку фільмів «Українські злі» в рамках проекту «Україно, гудбай!» від Артхаус Трафіку, що мав вийти в прокат в квітні. «Альманах так і не потрапив у кінотеатри. Тому  показ , який буде в суботу є унікальною можливістю подивитися фільми на великому екрані.» -кажуть організатори

 Як стало відомо, обидва фільми підіймають актуальні для України «незручні» питання та зачіпають соціальні теми. «Очерет» —  це розповідь про буденні та сумні картини останніх днів життя села, розказана крізь призму реальної історії. «Уроки української» — поетична історія виживання іншої людини в середовищі невеличкого містечка.

 Обрання проблемної тематики для своїх фільмів Батицький пояснює так: «Глядача треба виводити з його зони комфорту. Це дуже важливо, тому що в Україні зараз майже немає речей, які змушують нас дивитись на себе збоку. Ми всі втягнені в політичні перегони, проблеми з мовою і так далі. І в той же час ми не мислимо себе в контексті світового процесу, ми відрізані від нього. А кіно і мистецтво взагалі – це перше, що допомагає нам відчути себе частиною світу».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,30
39,40
EUR
42,80
42,93
PLN
9,85
9,90
Оголошення
live comments feed...