• Головна
  • Львівська міліція готова до провокацій 9 травня
18:29, 23 квітня 2013 р.

Львівська міліція готова до провокацій 9 травня

На 9 травня у Львові для забезпечення громадського порядку залучать достатню кількість правоохоронців.

«Щодо того, чи готові ми до провокацій: як завжди ми готові до будь-якого розвитку подій», - сказав 23 квітня під час прес-конференції начальник ГУ МВС України у Львівській області Олександр Рудяк.

«Буде задіяна достатня кількість працівників з достатньою кваліфікацією для громадського порядку. Щодо того, чи готові ми до провокацій. Як завжди, ми готові до будь-якого розвитку подій. У нас достатньо сил, засобів, щоб втримати ситуацію під контролем», - зазначив Олександр Рудяк. Він додав, що не може прогнозувати розвиток подій, але міліція докладе всіх зусиль, щоб забезпечити спокій галицької громади.

Головний міліціонер області додав, що не очікується приїзд міліції з інших областей. На запитання, чи буде міліція перешкоджати підняттю прапора Перемоги, Олександр Рудяк сказав:  «Є закони і підзаконні акти. Закон діє на всій території країни, а не на її частині». Він додав, що всі заходи, які проводитимуть, будуть згідно з законами, які діють в Україні.

Нагадаємо, наприкінці квітня минулого року прокуратура Львівської області, посилаючись на порушення низки вимог чинного законодавства, опротестувала рішення Львівської міськради про заборону комуністичної і нацистської символіки в частині використання прапора Перемоги.

У коментарі  ZAXID.NET 19 квітня цього року народний депутат України від «Свободи» Юрій Михальчишин сказав, що 9 травня до Львова можуть приїхати антиукраїнські провокатори. 26 квітня 2012 року на сесії Львівської міськради депутати прийняли постанову «Про заборону використаннясимволіки СРСР, комуністичної і нацистської символіки на території Львова».

Комуністи Львова обіцяють 9 травня провести традиційні заходи і розгорнути прапор Перемоги.

Додамо, 9 травня 2011 року у Львові відбулися сутички за участі комуністів, «Свободи» та правоохоронців. 2012 року Львівський окружний адміністративний суд заборонив проведення масових заходів у Львові 9 травня. Таке рішення суд прийняв у відповідь на позовну заяву Львівської міської ради з вимогою заборонити проведення акцій 9 травня у Львові. Суд ухвалив рішення заборонити проведення масових заходів біля Монументу Слави, на Марсовому полі, пл. Ринок та на Пагорбі Слави. Однак комуністи спробували розгорнути червоний прапор при покладанні квітів на Монументі Слави.Суд виправдав ініціаторів цього дійства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...