• Головна
  • Культову книгу галицького науковця «Мова і нація» презентували в Одесі(ФОТО)
15:04, 23 квітня 2013 р.

Культову книгу галицького науковця «Мова і нація» презентували в Одесі(ФОТО)

В Одесі презентували шосте перевидання культової книги «Мова і нація». Презентація інтелектуального бестселеру в різних містах України - це продовження всеукраїнської кампанії «Нас єднає мова! Єдина державна мова», яка стартувала у Львові ще минулого року.

Автор книги, відомий український мовознавець Ярослав Радевич-Винницький та видавець, народний депутат України Ігор Васюник зустрілись та подарували книги студентам та викладачам Одеського національного університету ім. І.І. Мечнікова, а також представникам громадськості.

Культову книгу галицького науковця «Мова і нація» презентували в Одесі(ФОТО), фото-1

  «Європейські країни вже давно вкладають усі сили та кошти на захист та збереження своїх мов і це піднімає престиж цих країн. І ми маємо робити все для того, щоб захищати нашу мову, щоб вона належала до клубу найрозвиненіших мов світу. Українську мову уже визнали однією з найкрасивіших, наймелодійніших. Але однієї краси замало, потрібно щоб українська мова досягла ще розвитку в науковій сфері. Мова – це прикмета нації номер один, це наш менталітет, наша психіка. Ця акція повинна набути загальноукраїнського масштабу, щоб відмінити закон Ківалова-Колесніченка», - сказав під час презентації автор, мовознавець Ярослав Радевич-Винницький.

 Частину книг «Мова і нація» передали у бібліотеку університету, але більшу їх частину із автографом автора та видавця подарували студентам та громаді. Окрім того, викладачі, представники громади, серед яких були і дисиденти, запросили приїхати з презентацією книги в інші міста.

DSC_0711

  «Ми вже презентували «Мову і націю» і в Львові, і в Києві, тепер хочемо передати книгу громадам в різних містах України. Кожне слово в ній апробоване часом, витребуване сьогоднішнім днем і є потужною зброєю проти українофобської влади. Шосте перевидання книги є одним з етапів продовження кампанії «Нас єднає мова! Єдина державна мова». Ми хочемо побільше книг передати в бібліотеки вищих навчальних закладів та шкіл на Сході та Півдні України, передати українцям, які не поставлять цю книгу на полиці, а візьмуть за орієнтир для себе та близьких.

 Надзвичайно приємно було почути від студентів одеського університету, що вони підтримують вимогу опозиції розмовляти з трибуни законодавчого органу країни державною українською мовою, цікавились у Ярослава Радевича-Винницького як підняти престиж нашої мови серед самих українців…Дізнались, що все більше одеситів записують своїх дітей у класи з навчанням українською мовою. І головне, що ми зрозуміли – в Одесі сформувалась потужна українська громада, яка чудово розуміє мету спекуляцій на теми мови і регіонального поділу», - додав видавець книги «Мова і нація», народний депутат України Ігор Васюник.

 Презентація книги «Мова і нація» також відбулась на кількох регіональних одеських телеканалах.

DSC_0683

  Нагадаємо, всеукраїнська акція «Нас єднає мова! Єдина державна мова» стартувала в липні 2012 року, після того як у парламенті ухвалили закон «Про засади державної мовної політики», який суттєво звузив сферу використання української мови. Окрім акцій на захист державної мови, як відповідь на противагу антиукраїнському закону Колесніченка-Ківалова  світ побачило шосте перевидання інтелектуального бестселера «Мова і нація».

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,88
EUR
42,81
42,81
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...