• Головна
  • У Львові бурхливо відсвяткують 757 річницю міста
09:10, 23 квітня 2013 р.

У Львові бурхливо відсвяткують 757 річницю міста

Цьогоріч День міста Львова буде особливо багатим на події. Як стало відомо, 757 років Львова відзначатимуть на святкових концертах та фестивалях.

Так, 11 травня центральними вулицями міста пройде святкова хода. На площі перед Львівською оперою у цей день відбудеться концерт за участі фольклорних колективів з усієї України від «Львівських ярмарків».

З 9 до 12 травня у дворику Ратуші триватиме традиційний етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова». На площі Ринок у ці дні відбудуться фестиваль «День батяра», концерт-бенефіс «Теноровий зорепад», «Проект Івасюк». Родзинками святкувань стане флеш-моб за участю оркестру Львівської філармонії 12 травня у центральній частині міста, а також дитяче пленер-читання у Парку культури. 

«Традиційно на День міста відбудеться святкова хода, яка розпочнеться об 11:00. Участь візьмуть дуже багато різних колективів та груп людей. Будуть і пенсіонери з ініціативою вбратися в ретро-костюми, і діти з танцями, і Пласт. Вся ця історія почнеться Королем Данилом на коні, а закінчиться іншими «кіньми» – байкерами і ретро-автомобілями. Буде традиційне підняття прапора, урочиста сесія. Буде кілька концертних майданчиків на різні смаки. Біля готелю «Жорж» буде класична музика, рок-концерт – у Парку культури на верхньому майданчику на Стрийській. В центрі міста буде «Проект Івасюк». Ініціатив є дуже багато, і на дуже різні уподобання», - розповідає Ірина Магдиш, менеджер культурних проектів Львова управління культури ЛМР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,37
EUR
42,77
42,85
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...