• Головна
  • Опозиційні лідери звернулися до ЄС із закликом підписати Угоду про Асоціацію у Вільнюсі
11:57, 19 квітня 2013 р.

Опозиційні лідери звернулися до ЄС із закликом підписати Угоду про Асоціацію у Вільнюсі

Голови опозиційних парламентських фракцій – ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк , ВО «Свобода» Олег Тягнибок та «УДАРу» Віталій Кличко – звернулися до Європейського Союзу із закликом підписати Угоду про Асоціацію на листопадовому саміті Східного партнерства у Вільнюсі та тим самим остаточно підтвердити європейський демократичний шлях розвитку України.

У заяві йдеться: «Опозиційні парламентські фракції – ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «УДАР» – завжди були переконані, що європейський вибір є ключовим на шляху розбудови демократії, справедливої ринкової економіки, правової та соціальної держави в Україні.

Наша робота у стінах парламенту завжди мала на меті законодавче забезпечення європейської інтеграції України. Опозиційні фракції вже неодноразово заявляли, що будуть голосувати за ті законопроекти, зокрема підготовленні чинним урядом, які наближають нас до виконання критеріїв, необхідних для підписання Угоди про Асоціацію України з Європейський Союзом або задля запровадження безвізового режиму з ЄС.

Ці заяви ми неодноразово підтверджували й у своїй практичній законодавчій роботі, наприклад, нещодавно проголосувавши за Угоду про спрощення візового режиму з ЄС, ухваливши антикорупційний закон, який приводить національне законодавство у відповідність із Кримінальною конвенцією про боротьбу з корупцією, та зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів.

Ми також наголошуємо, що опозиційні парламентські фракції підготували та внесли на розгляд Верховної Ради України власний проект законопроектів з євроінтеграції. Адже часто урядові законопроекти лише за назвою спрямовані на виконання євроінтеграційних завдань, а насправді лише віддаляють Україну від Асоціації з Європейським Союзом.

Ми вимагаємо від нинішнього уряду професійної та відповідальної роботи на шляху до Європейського Союзу та закликаємо українську владу здійснити всі можливі заходи задля виконання критерії, необхідних для підписання угоди про Асоціації України з Європейським Союзом, зокрема звільнити політичних в’язнів, насамперед Юлію Тимошенко.

Ми звертаємося до Європейського Союзу із закликом підписати Угоду про Асоціацію на листопадовому саміті Східного партнерства у Вільнюсі та тим самими остаточно підтвердити європейський демократичний шлях розвитку України».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...