• Головна
  • Одне із міст Львівщини стане єврейським містечком на один день
15:14, 15 квітня 2013 р.

Одне із міст Львівщини стане єврейським містечком на один день

Завтра, 16 квітня в Белзі відбудеться паломництво юдеїв-хасидів до святих місць. Уже сьогодні до міста приїжджають перші групи прочан, які розташовуються у спеціально зведеному будинку для приїжджих. Про це повідомив міський голова Белза Володимир Муха

Юдеї-хасиди молитимуться на місці зруйнованої синагоги, а також на єврейському кладовищі де похований чудотворний хасидський цадик Шолом Роках (1779-1855) та його родина. Саме відтоді триває традиція паломництва до Белза на його могилу.

Володимир Муха розповів, що цього року очікують прибуття щонайменше 1500 прочан. Причиною такого ажіотажу є участь у паломництві рабина з Ізраїлю, тож до Белза сьогодні й завтра з’їжджаються хасиди з багатьох країн світу. Попереднє паломництво до Белза було шість років тому, а наступне може бути через 5-6 років – сталої дати й періодичності таких паломництв немає.

За словами міського голови Белза, вони готуються до зустрічі прочан: у місті визначено місця стоянок туристичних автобусів і приватних автомобілів, також забезпечуватиме порядок міліція.

 «Наше завдання – добре зустріти та провести гостей, не допустити виникнення ексцесів», – зазначив міський голова.

Старовинний Белз відомий своїми пам’ятками княжої доби, оскільки свого часу був столицею одного з давньоруських князівств, а також пам’ятками, пов’язаними з єврейською історією, адже до ІІ Світової війни був одним із галицьких міст з численною єврейською громадою. Нині в Белзі проживає 2500 людей, він є одним з найменших українських міст. 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,05
EUR
42,98
43,02
PLN
9,87
9,91
Оголошення
live comments feed...